Mami testira: Igračka za tolažbo dojenčka Bacek Ewan Deluxe

Starši priznavajo, da je največji izziv starševstva pomanjkanje spanja. Dojenček se rodi v svet poln dražljajev in neznanih zvokov. Hitro se lahko počuti nelagodno in na to opozori z jokom. Na začetku je jok tišji, če se nanj ne odzovemo pa postane vse glasnejši in otroka je težje potolažiti.


Prve dni z dojenčkom zamešaš dan za noč in obratno. Na nov dan te spomni žarek sonca, ki posije skozi žaluzije. Življenje pa teče enako kot sredi noči…dojenje, črpanje, tolaženje, zibanje, umivanje, previjanje…če je dojenček miren so prvi dnevi in noči kolkor toliko znosni. Redki starši imajo to srečo. Večina staršev obupuje nad otroško posteljico in upa, da bo s poljubom, zibanjem in petjem umirila otroški jok.

Medva sva se tako kot pri Niku tudi pri Lanu zatekla k glasbi. Izdelala sva seznam pesmi, ki so Lanu vsaj malo pomagale zaspati.  Če sem iskrena, je bil to edini način, da sva si v prvih tednih kupila nekaj ur spanja. Zvok vode in šumenja gozda učinkuje sproščujoče – če ga ne slišiš 100 x na dan, takrat pa je že moteče.  Zato sva pričela z iskanjem plišaste igračke, ki bo predvajala beli šum in bila po možnosti pralna.

Odločila sva se, da bova poskusila z ljubkim plišastim backom Ewan Deluxe iz spletne trgovine Pikepoke.si.

Bacek Ewan Deluxe predvaja 5 različnih pomirjujočih zvokov ((ššš zvok, zvok maternice, dežja, sesalca in harfe), ki vključujejo skoraj neslišno bitje srca, ki otroku daje občutek varnosti in udobja.  Mamice boste lahko pritrdile, da zvok srca blagodejno vpliva na otroka. Najboljši dokaz je trenutek, ko so vam v v porodnišnici na prsi položili novorojenčka. V trenutku se je njegov jok umiril. Ponovno se je vzpostavila vajina povezava.

Najbolj me preseneča inteligentni MoonMode smartCRY senzor, ki sledi zvokom in se samodejno aktivira, ko Lan postane nemiren. Bacek med predvajanjem melodije Lana z nežno svetlobo opomni, da ni sam. Prav nam pride čez dan – še posebej takrat, ko moram jaz kaj postoriti v stanovanju in ponoči, da vsi lahko mirno spimo.

Pri Backu Ewan Deluxe je varnost na prvem mestu. Dojenček zaradi možnosti zadušitve v prvih mesecih življenja ne sme spati z igračkami. Bacek Ewan Delxe ima repu prijemalni trak iz ježkov, ki omogoča, da ga enostavno namestite na varno mesto v bližino dojenčka (npr. ograja posteljice). Mi smo Lanu kupili obposteljno posteljico iz blaga. Stranska nosila so kot nalašč za backa Ewan Deluxe. Všeč mi je, da bacek “deluje” tudi če ga pritrdimo malo dlje. Pri nas ima svoje mesto na koncu posteljice, pri Lanovih nogah.

Oblikovalci niso pozabili tudi na higienski vidik ljubke igračke. Dojenčki pogosto polivajo, še posebej tisti, ki težje podirajo kupčke. Nemalokrat se zgodi, da tudi backa zmoči kakšen “kupček”. Upravljalna enota v backu je odstraljiva in backa lahko brez posledic operete v pralnem stroju, tako bo vedno čist za vašega malčka. Jaz ga perem v vrečki za perilo poleg ostalih Lanovih oblačil.

Backa ne obožuje samo Lan, temveč tudi njegov starejši bratec Nik. V trenutku ga odmontira iz posteljice in odnese v svojo sobico. Sledi prepričevanje in cel pogovor o tem, komu je bacek namenjen. Vedno zaključim s stavkom, da se bosta čez eno leto že igrala skupaj in si posojala igrače. Zdaj pa ni še čas.

Bacek Ewan Deluxe je must have izdelek. Brez njega si življenja več ne predstavljamo. Sabo ga vozimo na vozičku (tukaj še posebej pride prav ježek za pritrditev), v avtu, ob nas pa je tudi ponoči v otroški posteljici.

Razlika med Backom Ewan Deluxe in Backom Ewan

Bacek Ewan Deluxe je izboljšana verzija Backa Ewan. Backu Ewan Deluxe je dodan Sush zvok, ki deluje izjemno blagojno. Učinkovitost Shush zvoka so potrdile števile študije in tudi pediatri.

Zavedati se moramo, da dojenčki iz maternice- razburkanega okolja, prihajajo v svet šepeta in tišine. Medtem ko starši hrepenimo po miru, dojenčki hrepenijo po nežnih zvokih, ki jih odpeljejo nazaj v varno okolje.

Ti zaupam še nekaj? V spletni trgovini PIKEPOKE.SI lahko Backa Ewan Deluxe in ninico Bacek Ewan Delux, ki je res super mehka, kupite 20 % ceneje.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.