Mamica, privošči si skodelico čaja

Vedno znova me pomiri vonj zeliščnega čaja, ki prevzame vohalne čutnice. Ne glede na to ali živiš v 12 nadstropju prestolnice ali na podeželju, skodelica toplega čaja naravo pripelje v tvoj dom. Čajanke so po obisku Egipta postale najina tradicija. Najpogosteje ga pijeva v zimskih mesecih iz prav posebnih skodelic, ki sva jih dobila za božič od mojih staršev.


Niso pa vsi čaji tudi dobri čaji. Še posebej to velja za sadne čaje, ki pogosto vsebujejo majhno količino sadja in ogromno arome. Edini “sadni napitek” v katerega verjamem je kompot iz hrušk in jabolk, ki ga je kuhala babica. V njemu je bila cela pest sladkorja in veliko domačega sadja. Pri zeliščnih čajih so moja prepričanja drugačna.

Pred kratkim sem na spletni strani Flora trgovina našla naravne čaje Flora v privlačni embalaži. Za razliko od običajnih zeliščnih čajev čaje Flora krasijo čudovite grafike, ki kar pritegnejo pogled. Gre za majhno družinsko podjetje iz Rogatca z več kot 25 letno tradicijo priprave zeliščnih čajev. Sestavine za odlične čaje uvažajo od Avstrijskega distributerja Dr. Kottas.

Kljub majhnosti podjetja, me je presenetila široka ponudba čajev z več kot 130 različnih zelišč iz celega sveta. To mi da vedeti, da tisto kar delajo, delajo s srcem in se zavedajo pomena kvalitete izdelkov. Identične sestavine iz katerih pripravljajo čaje Flora in čajne mešanice se nahajajo tudi v čajih, ki so pot našli v v avstrijske lekarne. Naj opozorim, da so avstrijski normativi nekoliko višji od naših in sestavine izdelkov strožje regulirane.  Dejstvo o nadzoru in zaupanju avstrijskih lekarn v sestavine mi vliva zaupanje v čaje, še posebej tiste za najbolj občutljive prebivalce zemlje – mamice in dojenčke.

Čaj je odlična alternativa vodi, še posebej za nosečnice in mamice po porodu. Eden izmed pomembnih dejavnikov pri nastajanju mleka je tudi zadostna hidracija. Telo dehidrirane mamice ne bo uspelo proizvesti zadostne količine mleka kar vodi v začaran krog. Zaradi skrbi okoli dojenja mamica pozabi nase in svoje potrebe in mleka je ponovno premalo in tako naprej.

Iskreno priznam, da če ne bi imela v porodnišnici na voljo čaja mislim, da vase ne bi uspela spraviti niti enega litra vode, kaj šele treh.

Dan mojega poroda je vse bližje, ginekoloških pregledov in pogostostih laboratorijskih preiskav urina zaradi povečane možnosti bakterij je vse več. Včasih me šele suhe ustnice opomnijo, da sem premalo pila. Zato sem v dnevno rutino uvedla kuhanje čaja.

Poličko ob čajniku sem založila s 6 BIO čaji za mamice in malčke:

Za razliko od drugih čajev je vsaka vrečka čaja Flora pakirana v svoji ovojnini, na kateri je zapisano ime čaja, datum uporabe, čas priprave in serijska številka. Če boste škatlo zavrgle bo tudi očka znal pripraviti čaj :).

Ti zaupam še eno skrivnost?

V marcu lahko koristiš na spletni strani https://www.flora-trgovina.si. ob nakupu BIO čajev za mamice in malčke 15 % popust ob uporabi kode: ROKICE15.

Super a ne?

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.