Dejanja hvaležnosti v izolaciji

Ko prostor in opravki za pobeg več ne obstajajo. Omejeni smo na gibanje znotraj svojega stanovanja ali bližnje okolice. Največji dogodek v obisk trgovine s prehrano in nakup nujnih življenjskih potrebščin. Življenje se je vsem postavilo na glavo. Kako preživeti te nore čase?


Tudi najin odnos je na preizkušnji. V tem času samoizolacije sem spoznala, da sva bila v gradnji odnosa uspešna. Med nama ni večjih prepirov, znava se odmakniti eden od drugega in si dati prostor. Ker najino delo poteka od doma si znava organizirati čas in se z največjo mero posvetiti Niku. V času skupnega življenja sva si ustvarila rešilne bilke odnosov, ki so nama vedno pomagale priplavati na vrh kljub težavnemu dnevu in viharnih preizkušnjah. Vsak dan, ki ga preživimo zdravi in skupaj moramo nagraditi s hvaležnostjo, ki nas bo ohranjala pri moči, ko bodo stvari še hujše. Ko bomo izvedeli za sosede, znance in prijatelje, ki bijejo bitko z virusom.

Zapisujte hvaležnost v zvezek hvaležnosti, ki vam bo dal novih moči

Vsako jutro zapišite tri stvari, za katere ste hvaležni. Je to jutranja kava ali čaj s partnerjem? Je to naspana noč ali kaj drugega?
V času, ko trpi veliko ljudi, se nam zdi neprijetno pisati sezname stvari, za katere smo hvaležni. Toda hvaležnost je največ kar sedaj imamo. Denar izgublja vrednost. Z milijoni si ne moremo kupiti več svobode, ne moremo delati kar želimo in ne moremo se srečati s komer želimo. Hvaležni smo lahko za to, kar drugi naredijo za nas in kaj lahko mi naredimo za druge. Jim lahko plačamo položnice preko klika? Sproti v trgovini nakupimo hrano še za starejše sosede ali pokličemo po telefonu znance? Pisanje o stvareh za katere smo hvaležni, nas naredi srečnejše in polnejše. To nam daje moč za nove izzive. Svojemu življenju s tem dodamo vrednost.

Vsako noč napišite vsaj eno stvar, ki ste jo storili za nekoga drugega

Radi svetujete? Potem svetujte preko spleta? Radi pišete? Potem napišite zgodbo s ciljem, da spremenite svet in ne zaslužite. Radi brskate po spletu? Najdite izdelke, ki jih potrebuje soseda INin nima dostopa do računalnika.

Poskrbite, da boste vsak dan opravili vsaj eno dejanje hvaležnosti.

Napišite pisma hvaležnosti svojim sorodnikom in prijateljem

Napišite elektronska pisma sorodnikom, ki so vam kakorkoli v življenju pomagali. Ne vemo, kakšnih razsežnosti bo Koronavirus v Sloveniji in pesimistično, ampak resnično – morda je to zadnje pismo, ki jim ga boste pisali. Zahvalite se prijatelju, ki vam je svetoval pri iskanju službe ali nakupu računalnika. Zahvalite se očetu in mami, ker sta vam čuvala otroke in zahvalite se sosedu, ki vam je večkrat nesel vrečke po stopnicah.

Bodite hvaležni in srečni, da ste imeli priložnost potovati. Namakati noge v morju, plezati na gore in sedeti na kavici. Ne pustite si, da vas premaga jeza in obup. Ko se boste počutili obupane si oglejte fotografije prijateljev in si recite, da če bomo vsi nekaj naredili za boljši jutri, bomo ponovno lahko skupaj.

Če bomo vsi ostali doma, bomo kmalu ponovili prijateljska srečanja, kjer bomo prisotni vsi in ne le peščica tistih, ki bodo koronavirus preživeli.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.