Dojenček noče iz zibelke v posteljico!

Prehod iz zibelke v posteljico je nekaj, kar jemljemo za samoumevno. Pa je daleč od tega – vsaj pri nas. Dojenčka sva več mesecev učila, da celo noč prespi v zibelki ob pomoči vrtiljaka, sedaj pa kar naenkrat šok! 


Pri četrtem mesecu starosti nam je zibelka postala nekoliko tesna, zato sva se odločila, da Nik dobi svojo sobo. Dodaten razlog pa je bil ta, da je nočno bujenje povsem izginilo. Nik brez težav prespi celo noč. Vsi smo si kot otroci želeli svoj kotiček v stanovanju, ki je samo naš.

Nad selitvijo sem bila najbolj navdušena jaz. Selitev je bila zame priložnost za skok v trgovine in brskanje po spletu za otroško dekoracijo. Super kjut odejice, vzglavniki, posteljnina, obešalniki, nalepke, itd… Od vse izbire se ti lahko kar zmeša. Imela bi vse :). Eno super dekoracijo oziroma opomin na pomen družine smo imeli že pred selitvijo, to je prav poseben okvirček iz čvekaste ustvarjalnice, namenjen naši družini.

Za partnerja je selitev predstavljala mir v spalnici. No, ne morem reči, da ga otroški jok ravno vrže s postelje, zagotovo pa se Nikovo cmokanje pozna na kvaliteti spanja.

POPOLDANSKI ŽUR

Po kosilo, to je okoli ene ure Nika položiva v posteljico. S tem pridobiva nekaj dragocenega časa zase in ustvarjava rutino popoldanskega spanja. Tokrat sva se odločila za dan D – dan selitve. Nika sva tako kot vsaki dan tudi ta dan odložila v posteljico in nato žur. Postal je neverjetno razigran in si z rokico manel oči. Čas je bil za spanje ampak mu nikakor ni uspelo. Odnesla sva ga nazaj v zibelko in po eni uri prenesla v posteljico.

USTVARJANJE NOVE RUTINE

Začela sva ustvarjati novo rutino. Po enem tednu prenašanja mu je končno uspelo mirno zaspati v svoji posteljici. Sabo sva prenašala glasbeni vrtiljak in odejico.

Moj nasvet: Otroku uredite posteljico tako kot ima urejeno zibelko. Če je možno prenesite čim več elementov (npr. obrobo, odejo itd.) in vstajajte. Odlašanje bo selitev samo še poslabšalo.

Ste imeli tudi vi težave s selitvijo iz zibelke v posteljico? Zaupajte mi jih na info@minirokice.si.

Preberi si še: Na kaj moraš biti pozorna pri nakupu otroške posteljice

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.