Nasveti pri izbiri darila za drugi rojstni dan

Kot bi mignil se bo leto obrnilo in že boste na torti pihali drugo svečko. Otrok je v preteklem letu dosegel ogromno. Postavil se je na noge, sam zažel jesti in izrekel prvo besedo. Neverjetno, a ne. Njegov dolgoročni spomin se še razvija, zato se dogodkov do tretjega leta starosti najverjetneje ne bo spomnil, bodo pa pomembni vplivali na njegov razvoj. Zato je pomembno, da imamo to v mslih pri izbiri darila za drugi rojstni dan. Naj bo uporabno in dobro izbrano.


Dvoletniki so zainteresirani za okolico, razvijajo jezik in izgovorijo vsak dan nove besede, posnemajo ljudi okoli sebe, obožujejo teki in gibanje. Darilo naj bo takšno, da bo dvoletniku pomagalo razvijati njegove sposobnosti.

Trajnost darila

Otroci se igrač hitro naveličajo. Zato je pomembno, da se pri izbiri darila odločamo o darilu, ki bo služilo namenu dlje časa kot en teden. Ob tem ne smemo pozabiti, da otroci od drugega do tretjega leta še vedno pospešeno rastejo (cca 12 cm v letu) in temu moramo prilagoditi tudi nakup darila.

Smiselno je, da pri izbiri darila izbiramo med tistimi izdelki, ki omogočajo prilagodljivost (npr. nastavljiva otroška kuhinja, nastavljiv poganjalec 2 v 1 itd).

Pri izbiri darila bodite pozorni tudi na kvaliteto materialov, od česar je odvisna trajnost izdelka.

Darilo, ki spodbuja razvoj

Oblačila so primer darila, ki nimajo vpliva na razvoj, jih pa zelo pogosto majhni otroci dobijo za darilo. Zakaj niso najboljša izbira? Ker mogoče ta kos že imamo doma ali ga sploh ne potrebujemo. Drugi razlog je barvna uskljenost. Če ne boste podarili celega kompleta je verjetno, da ga ne bomo imele kam kombinirati. Nemalokrat sem ta problem občutila na lastni koži. Zato če še podarjate oblačila za darilo, se pri starših prej pozanimajte kaj potrebujejo in kaj že imajo doma.

Pri izbiri daril je dobro če razmišljate o njihovem vplivu na razvoj. V tej starosti so otroci zaradi naravne radovednosti navdušeni skoraj nad vsemi igračami – Poleg tega otroci še vedno poskušajo osvojiti osnovne veščine: hojo in tek, držanje barvice in črčkanje po papirju, povečanje besedišča, sestavljanje stavkov itd.  

Cena darila

Pred iskanjem pravega darila postavite okviren proračun, vanj vključite tudi dedke in babice. Veliko bolje je kupiti eno kakovostno darilo, kot več majhnih daril. Čeprav se vam zdi, da bo otrok pri večji količini daril bolj vesel, kar tudi bo, vendar ga bo veselje kmalu minilo.

Darilo v katerem bo otrok užival

Težko je predvidevati kaj bo otroku všeč in kaj ne. Vsi dobro poznamo situacije, ko so se otroci vrgli na tla, da bi dobili določen izdelek, ko smo ga imeli doma pa ga ni več zanimal.

Najboljše je, da se zgledujete po njegovih vrstnikih in opazujete njegovo reakcijo. Upoštevajte starost in stopnjo razvoja vašega otroka. Najprej preverite priporočilo proizvajalca o primernosti igrače za otroka, nato uporabite svojo presojo.

Mi se veliko gibamo zunaj, starejši brat je ves čas na kolesih, včasih na poganjalcu, včasih skiroju. Medtem ko iz prtlažnika dajem Nikov poganjalček, Lan velikokrat poskuša prehiteti brata in splezati na 12 colski poganjalec, vendar vsakič žalostno ugotovi, da mu je prevelik, čeprav je primeren od 18 mesecev naprej.

Lan je namreč nekoliko manjši od vrstnikov (nosi št. 86), zato smo iskali poganjalec, ki bo dovolj majhen, kvaliteten in hkrati prilagodljiv. Prebrskali smo trg in se odločili za 10 colski free on poganjalec 2 v 1  TUKAJ. 

Lanov leseni trikolesni poganjalec FreeOn 2 V 1 se enostavno spremeni iz trikolesnika v dvokolesnik. Saj veste, da imamo pri nas doma radi rešitve 2 v 1 ali 3 v 1 🙂

Na skrivaj sem ga sestavila in okrasila sobo, medtem ko sta z bratcem očetu pomagala pri kuhanju kosila. Ko je bilo vse pripravljeno sem jih poklicala v sobo. Lan je takoj vedel, da je darilo namenjeno njemu. Splezal je na poganjalec se na glas zasmejal in popoldanski počitek zamenjal za prvo vožnjo s svojim novim prevoznim sredstvom.

 

 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.