Joie Tourist – Majhen in kompakten voziček

Novorojenček popolnoma pretrese družinski proračun. Če si se prej okrog vozila z majhnim avtom, ker ga je bilo enostavno parkirati, boš začela ceniti prostornost avtomobila. Če sta prej velikokrat hodila na pico, tega ne bosta več počela, da ne bosta slab zgled. In če je vajino stanovanje majhno, si bosta želela večjega. Midva še nisva pripravljena na nakup novega avtomobila, zato sva iskala najboljšo rešitev, kako bova v moj mali (res mini avto) spravila voziček in avto sedež hkrati. 


Voziček 3v1 mi je postal prevelik. Košaro smo prerasli in športni del je zasedel cel prtljažni prostor. Ker živimo v četrtem nadstropju brez dvigala je bilo lupinico z 9kg otrokom že nemogoče nositi po stopnicah. Lupinico sva zamenjala za nosilko.

Na zadnje sedeže smo poleg obstoječega Recaro avtosedeža namestili nov Joie Verso avtosedež in edini prostor, ki mi je še ostal je bil prostor na sovoznikovem sedežu. Prava gneča! Da ne pozabim poudarit, da smo se z avtom lahko vozili samo mi trije in nihče drug. Še za kužka ni bilo prostora (ima samo 6 kg).

Ker mi voziček 3 v 1 ni več služil in je Lan košaro prerastel smo začeli pogledovati za majhnimi vozički 0+.

V oči mi je padel JOIE Tourist, edini voziček, ki združuje vse kar potrebujem. Ker imam dva otroka z majhno starostno razliko brez borda na vozičku ne gremo nikamor, zato je pomembno da je ročaj vozička gibljiv, saj nudi dodatno oporo za glavo medtem ko Nik stoji. Nastavljivost ročaja pride prav mamicam, ki bi rade voziček prilagodile svoji višini in si prihranile bolečine v križu.

Živimo v četrtem nadstropju brez dvigala, vsak kilogram teže mi je preveč. Voziček Joie Tourist ima nekaj manj kot 6 kg in ročko za nošnjo, tako da ga lahko nosim na rami, kot večjo torbo.

Ko nam uspe priti po stopnicah je pred prvim prevoženim kilometrom potrebnih nekaj priprav. Z eno roko lovim Nika z drugo sestavljam voziček za Lana (samo predstavljaj si to situacijo!). Zelo mi je pomembno, da se voziček razloži kar se da hitro. Joie Tourist se razloži z enim klikom in ima že vključen športni del, ki je primeren tudi za dojenčke, ker se poleži do vodoravnega položaja. Pri vozičku 3 v 1 sem morala najprej iz avta spraviti 7,5 kg težko ogrodje in nanj namestiti košaro. Oh, še dobro da mi tega ni več treba početi.

Pri Tourist me kljub majhnosti, preseneča kompaktnost. Ima sicer manjša kolesa kot vozički 3v1 in boš skozi razgiban teren težko prepeljale prestolonaslednika, boš pa brez težav prevozila makadamske in urejene gozdne poti.

V roku enega leta imava v planu menjavo avtomobila do takrat bova z mojo KIO RIO nabirali kilometre. Avto je res zelo zelo majhen. Dokler vanj ne spraviš dveh avto sedežev in se ne odpraviš v trgovino po plenice za dva pleničarja, se tega niti ne zavedaš. Zato vsak cm, ki ga z vozičkom prihranim šteje. Tourist spada med mini vozičke z visoko funkcionalnostjo. Njegove mere so: 66,1 x 47,1 x 24,3 cm, Zasede polovico prtljažnika, možno ga je namestiti tudi za voznikov ali sovoznikov sedež. Ob nakupu prejmeš tudi lušno vrečo, ki pride prav še posebej v deževnih in “blatnih” dneh. Tako boš prihranila nekaj € pri čiščenju avtomobila.

Voziček Joie Tourist lahko naročiš ali si prebereš več informacij o njem na spletni strani Malizakladi.si

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.