Komplet vozička 3v1 vs. športni voziček od rojstva naprej

Na podlagi izkušenj mojih dveh in nekaj otrok prijateljic sem pripravila primerjavo nakupa vozička 3 v 1 in marele oz. športnega vozička od nič let naprej. Vozički se med seboj razlikujejo zato sem se osredotočila na ključne značilnosti in ne podrobnosti posameznega modela.

Voziček 3 v 1 je dobra izbira za začetnike

Voziček 3 v 1 vsebuje športni del, košaro in lupinico. Boljše lupinice stanejo od 100 € naprej, marele (športni vozički) in košare od 150 € naprej. Če potegneš črto ugotoviš, da se nakup 3 v 1 pravzaprav splača. Ni pa nujno, da se ti splača, ko bo voziček odslužil svoje. Lupinica, voziček s košaro in športni voziček posamično izgubijo manj na ceni kot celoten komplet. Naj te opomnim, da ti lupinica pride prav samo do 13 kg oz. približno 9 meseca.

Voziček marela od 0 let naprej je voziček, ki se popolnoma poleži in je primeren za dojenčke in tudi kasneje. Ker ob nakupu prejmeš samo en voziček, boš morala že na začetku razmisli o nakupu avtosedeža. Za nekaj več kot 200 € lahko že kupiš avtosedež 0-12 let, kar pomeni, da je to tvoj prvi in zadnji nakup avtosedeža.

Voziček 3 v 1 zasede več prostora

Vozički 3 v 1 so nekoliko bolj masivni, imajo večjo košaro in zasedejo več prostora.

Vozički marela so po večini manjši in jih lažje spraviš v manjši avto (s čimer imam jaz trenutno resen problem). Nekateri vozički marele so tako majhni, da jih obesiš na ramo kot večjo torbo.

V mareli otrok gleda naprej

Ena super prednost vozička 3 v 1 oz. 2 v 1 je ta, da je športni del mogoče namestiti tako, da otrok gleda v smeri vožnje ali obratno.

Pri večina marelah je to rešeno tako, da imajo panoramski del strehice, ki omogoča da vedno lahko pokukaš kaj se dogaja s tvojim malčkom.

psst. otrok spi

Nekateri vozički “košare” omogočajo, da košaro snamete iz ogrodja in skupaj z otrokom odnesete v stanovanje, s tem otroka ne boste zbudili. Tudi lupinica je odličen pripomoček, da otrok spi dlje. Ampak previdno! Otroci v lupinicah radi spijo ker skrčen položaj zmanjšuje količino kisika in povzroča zaspanost. Za kratek čas (do največ tri ure) je uporaba lupinice varna, dolgotrajna neprekinjena uporaba je odsvetovana.

Pri vozičku marela je edina opcija, da otroka zbudite ali če ste dovolj močni skupaj z vozičkom odnesete v stanovanje – tiste mamice, ki imate dvigalo s tem ne boste imele težav.

O dodatkih

Pogosto vozički 3 v 1 vključujejo tudi vrečo za noge. Pri športnem vozičku vreče ni in jo boste morali v zimskih mesecih dokupiti. Če želite prihraniti nekaj € vam priporočam nakup toplega kombinezona.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.