Mami testira: Lesen trikolesni poganjalec 2v1

Čeprav je na prvi pogled izbira enostavna, še zdaleč ni tako. Prva in najpomembnejša stvar pri izbiri poganjalca je starost otroka, poleg tega je pomembna tudi stabilnost in udobje in druge lastnosti, ki vplivajo na udobje med uporabo. Dodobra smo zakorakali v tople mesece in če ne prej, je sedaj čas da razmislite o menjavi otroške kočije (beri:vozička) za poganjalčka.


Mali radovedneži bodo svet lažje odkrivali s poganjalcem. Še posebej mu boste hvaležni na daljših sprehodih, ki jih bo vaš malček na kolesih z lahkoto premagal. Poganjalec pripomore k izboljšanju ravnotežja in koordinacije gibov. Olajša osvajanje osnov kolesarjenja, pokončne drže in razvoja motoričnih spretnosti, ki so ključne za vožnjo kolesa. Otrok se na poganjalcu nauči zavedati okolice, kako zaviti, upočasniti in se izogniti oviram na poti. Vožnja otroku vlije zaupanje vase. Ko mu bo uspelo uspešno prevoziti prve kilometre bo njegova samozavest skočila v nebo.

Mi smo prebrskali trg in za Lana izbrali Lesen poganjalec 2 v 1 priljubljene blagovne znamke FreeOn. Za nakup te znamke smo se odločili zato, ker imamo zgodovino pozitivnih izkušenj in lastnosti izbranega poganjalca.

Dolgotrajna uporabnost

Pri izbiri otroškega poganjalca imejte v mislih uporabnost. Nakup poganjalca ni majhen strošek, zato je pomembno, da bo otroku služil dlje časa. Prvi prevoženi kilometri s poganjalcem so neredni, otrok se mora naučiti nekaj povsem novega – voziti poganjalec in ohranjati ravnotežje. Zato je za prve kilometre kot nalašč trikolesni poganjalec 2v1. Ko ugotovite, da je otrok dovolj samostojen in nima težav z ravnotežjem, z imbus ključem kolo preuredite v dvokolesnik. Zaradi treh koles je zadnji del širši in morate zanj imeti nekoliko več prostora. Dodatno kolo onemogoča, da bi se otrok prevrnil. Spredaj pa ima otrok dovolj prostora za noge.

 

Stabilnost

Stabilnost je tesno povezana z varnostjo in posledično tudi pogumom otroka za upravljanje poganjalca. Eden izmed pomembnih elementov, ki vplivajo na stabilnost, je višina sedeža. Priporočeno je, da je najnižja višina sedeža 2,5 – 4 cm nižja od razkoraka med nogami malčka. Dodatni centimetri so pomembni za varno sestopanje in zmanjšanje poškodb ob padcih.

Sedež trikolesnega poganjalca 2v1 je mogoče nastavljati po višini in dolžini, na kar lahko pri poganjalcih s kovinsko konstrukcijo pozabite. Sedež lahko premaknete bližje krmilo in s tem manjšemu otroku zagotovite optimalno izkušnjo vožnje.

 

Udobje

Udobje med vožnjo zagotavlja oblazinjen sedež in ročke na krmilu, ki spominjajo na tiste, ki jih imajo kolesa.

 

Izjemno lahek

Priporočljivo je, da teža poganjalca ne presega 30 % teže otroka.

Zato je pomembno, da izberemo tistega, ki je izdelan iz lahkih materialov. Za nas, ki živimo v četrtem nadstropju brez dvigala in je obisk igrišča pravi mini fitnes je to še toliko bolj pomembno. Upam si trditi, da je poganjalec Free2Move eden izmed lažjih na trgu, z lahkoto ga nesem v eni roki, medtem ko v drugi roki držim Lana.

 

Lesena konstrukcija

Ko govorimo o materialu, lahko izbiramo med poganjalci, ki so izdelani iz plastike, lesa ali aluminija. Plastični so zagotovo izredno lahki, a tudi najmanj kvalitetni, saj se plastika hitro uniči in poškoduje. Če boste izbrali lesen poganjalec, bo ta težji od plastičnega, vendar bolj vzdržljiv.

Pred nakupom sem bila skeptična glede lesenega poganjalca, po mesecu uporabe pa vidim, da sem se odločila prav. Poganjalec je še vedno kot nov. Dobro se odnese tudi pri stiku z lužami in blatom. Lan je take vrste otrok, da se temu pač ne more izogniti.

Navdušena sem tudi nad lahkimi polnimi kolesi s katerimi lahko brezskrbno raziskujemo vse terene.

Lastnosti, ki prepričajo:

  • Primeren za otroke starejše od 18 mesecev
  • Sedež je nastavljiv po višini in dolžini
  • maksimalna obremenitev poganjalca: 25 kg,
  • velikosti koles: 10 col,
  • dimenzije: 96 x 48 x 39 cm.

Poganjalca smo naročili na spletni strani Free ON, na voljo je tudi v Pikapolonica.si ali Babycenter.si 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.