Mami testira: otroški poganjalec Be Cool

Izbira poganjalca za Nika je bila vse prej kot lahka. Nik je visok in lahek fant proti vrstnikom in poganjalec mora biti temu primeren. Ko ga otrok enkrat osvoji je prehod na pravo kolo izjemno enostaven, saj otrok ravnotežje že obvlada.

Pri izbiri ni pomembna le barva, oblika in materiala temveč tudi teža. Upala bi si trditi, da spada poganjalec Be Cool, blagovne znake Free on s težo 1,9 kg med najlažje poganjalce na tržišču in ga z lahko obvladajo tudi lažji otroci.

Kolesa so iz posebnega materiala EVA, ki združuje prednosti klasičnih gumiranih koles in trpežne plastike. Priznam, da sem bila na začetku malo skeptična. Pred oči so se mi prikazala ropotajoča plastična kolesa izpred dvajsetih let. Daleč od tega. Kolesa iz materiala EVA so izjemno trpežna. Z njim smo prevozili že nekaj makedamskih in asfaltiranih poti. Pa tudi lužo smo že preizkusili (brez moje odobritve) in je  še vedno tak kot je bil na začetku.

Odlično absorbira udarce in s tem pripomore k prijetni in udobni vožnji. Za dodatno udobje poskrbi oblazinjen sedež in mehke ročke, ki so zaščitene tudi na stranskem delu, kar pomeni, da otrok s kolesom ne more poškodovati npr. parkiranih avtomobilov.

Tako kot pri klasičnem kolesu, je tudi pri poganjalcu najbolj pomembno, da lahko otrok pri sedenju na sedežu z nogo doseže do tal, sicer vožnja ne bo mogoča – in tudi varna ne. Krmilo Be Cool je nastavljivo na višino od 50 do 58cm, sedežni del je nastavljiv od višine 30 cm do 40cm, kar omogoča da poganjalec raste skupaj z otrokom.

Nik je nad poganjalcem nadušen ravno tako, kot je bil navdušen prvi dan. V avtu ga vozimo na vse izlete, dopust in na počitnice k babici.

Več informacij o Be Cool poganjalcu, ki je res kul si lahko preberete TUKAJ. 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.