Miklavževo jutro

Večer pred Miklavžem me vedno spomni na moje otroštvo. Ko sem poskušala hitro zaspati, da bo prej prišlo jutri, hkrati pa sem bila pozorna na vsak šum okoli mojega okna. Verjela sem, da Miklavž pride skozi okno in mami mi je obljubila, da ga bo priprla ko zaspim. O svoji pridnosti nisem nikoli dvomila in to je bil večer, ko se je splačalo hitro utoniti v spanec. Miklavževo jutro je bilo vedno sladko in polno veselja, podoživim lahko trenutek veselja in vere v vsemogoče. 


Na Miklavžev večer se je Nik javil, da bo pripravil mizo za Miklavža. Ona dva svojo mizico v sobi in midva družinsko v kuhinji. Medtem ko sem tuširala Lana je Nik pripravljal mizo. Ko sem prišla v sobo mi je postalo jasno, da to ni bila dobra ideja. Nik je spraznil oba koša za igrače in večjega dal sebi, manjšega Lanu. Povedal je, da je za Lana dovolj manjši koš, ker ima manjše čevlje, obleke pa tudi igračke. Tako ne bo šlo, sem si rekla in šla v kuhinjo po krožnike.

Nik je oba krožnika postavil pred sebe, za Lana pa je prinesel skodelico za čokolešnik, ker ga ima rad. Razložila sem mu, da ni pošteno, da on dobi več in sta oba enaka, ne glede na velikost in starost. Vsak je dobil svoj krožnik in odpravili smo se spat. Če sem natančna – spat sta šla otroka, mene pa je čakalo delo.

Miklavž nam je darila  iz Pikapolonica.si poslal po pošti že nekaj dni prej in so čakala v omari. Nekaj klikov in paket je bil že na poti k meni. Všeč mi je, da je možno plačevati na več načinov, tudi z mojim najljubšim plačilnim sredstvom – kreditno kartico. Če me ni doma, poštar paket pusti pri sosedi v pritličju in tako vedno pride v prave roke.

Ko sem na Miklavžev večer končala s pospravljanjem, sem se po prstih odpravila v njuno sobo z velik mero previdnosti, da me ne preseneti kakšna kocka. Nežno sem ju poklicala po imenu in tako preverila če spita, za vsak slučaj sem jima še pohala pred obrazoma.

Na krožnike sem kolikor se je dalo potiho naložila darila. Ker so bili krožniki premajhni za igrače in oblačila, sem oblačila položila za igrače.

Prišlo je težko pričakovano jutro. Vstala sem malo prej, ker nisem želela zamuditi veselja, ko zagledata darila.

Prvi se je zbudil Lan, usedla sem se poleg njega in mu prebrala pravljico, ta čas pa se je zbudil tudi Nik.

“Nik, Miklavž vama je nekaj prinesel” sem ga spodbudila, da zleze iz postelje.

Nik je prvi stekel k mizi. Ko je na krožniku zagledal Bontempi karoke je takoj začel odpirati škatlo in vzklikal “Mami, Nik pel!!”. Miklavž dobro ve, da zelo rad prepeva vrčevske pesmi, Lan pa mu pri tem (nerazločno) pomaga.

Opomnila sem ga, da se za škatlo skriva še nekaj. “UAU, dinozauer pulover, Nik oblekel” je rekel. S težavo sem ga prepričala, da je potrebno puloverja prej oprati in ju bo lahko za v vrtec oblekel šele naslednji dan.

Miklavž je Lana celo leto opazoval in hitro ugotovil, da je pravi navdušenec nad avtomobili. Večji je – boljši je. Lana je na krožniku pričakal velik policijski avtomobil z lučkami in sireno. Takoj je vedel, da je zanj in škatlo pomolil proti meni, naj mu ga dam iz škatle.

Čeprav je manjši in mlajši od Nika je dobil tudi on oblačila. V mrzlih dneh nam bosta še kaok prav prišla bodi in majčka COOL CLUB z vzorcem dinozavrov.

Največja težava pri obdarovanju je bila ta, da je bilo potrebno igračke pustiti doma in se odpraviti v vrtec. Bile so solze, bil je glasen protest, vendar sem ju na koncu uspela prepričati.

 

Morda vas zanima tudi:

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.