Na kaj morate biti pozorni pri izbiri stolčka za sobo dojenčka?

Je tudi vam všeč komplet lesene mizice in stolčka, doma pa imate majhnega otroka? Napačna uporaba je lahko nevarna. Zato ne prehitevajte z nakupom. Za začetek bo otrok porebol varen kotiček na tleh za igranje. Ki ga lahko opremite z mehko preprogo ali varnim foteljem iz pene, ki prepreči, da bi otrok padel vznak ali se ob utrujenosti prekucnil levo ali desno.


Izberite stolček, ki je primeren za starost otroka

Lesena majhna mizica in stolčka so simpatična in zelo uporabna popestritev otroške sobe. Ampak ne prehitevajmo. Otroci na stolčkih lahko varno sedijo šele okoli drugega leta. Priporočena starost za uporabo lesenih stolčkov je 3+.

Mi smo Niku optimistično kupili komplet lesene mizice s stolčki že pri 18 mesecih – napaka. Občutek sem imela, da potrebuje bralni kotiček in hitro ugotovila, da brez nadzora ne bo šlo. Na stolih se je poskušal guncati, plezati iz stolov na mizo, na mizi je stal, enkrat jo je celo uporabil kot pripomoček, da je lažje dosegel vtičnico. Šele okoli drugega leta je uspel mirno sedeti na stolčku in gledati knjige. PA še to vsak drugi dan.

Lana smo pred enim mesecem preselili v svojo sobo in iskala sem varno alternativo lesenim stolčkom za Lanovo sobico. Pravilo pri izbiri je bilo, da je kos pohištva na katerem bo počival varen in estetski. Moje kriterije je zadovoljil free on otroški fotelj, ki je primeren že od 9 meseca naprej. Fotelj je narejen iz mehke pene in je brez robov. Naslonjala nudijo zadostno oporo rokam in preprečujejo zdrs levo ali desno. Imajo snemljivo prevleko, ki je pralna v pralnem stroju.

Sedež v otroški sobi/igralnici naj bo udoben

Nik knjige, tako kot večina otrok, najraje gleda v udobni postelji. Nogice si pokrije z odejo, si obloži posteljo z igračami in ogled knjigice se lahko začne. Otroci v prvih letih življenja še niso sposobni daljše koncentracije in ob prebiranju pravljic postanejo hitro utrujeni. Ravno zato je pomembno, da pravljice spremljajo v odobju postelje, blazine ali pri nas doma – fotelja.

 Otroški fotelj freeon je uporaben tudi za starejše otroke. Priznam, da je bila izbira izmed 21 čudovitih motivov foteljev težka. 

Nikova najboljša prijateljica je panda, uporabljamo jo za učenje uporabe kahlice (ponoči nosi še pleničke), obuvanja čeveljčkov, oblačenja itd. Zato smo izbrali fotelj pando.

Mali svet za velike raziskovalce

Vedno sem si želela imeti v svoji sobici tisto, kar je imela moja mama…štedilnik, hladilnik, mizo, stole, fotelj itd. Veliko mi je pomenilo, de sem lahko opravljala dela, kot jih dela mama. Počutila sem se odraslo in samostojno, tako kot se počutijo danes naši otroci. Nik najbolj uživa, ko lahko zaspi v najini postelji ali gleda risanke iz našega kavča. Zaradi tega imam že nekaj sivih las, ker sem ga zadnjo sekundo uspela ujeti za kapuco preden je padel iz njega. Otroci radi raziskujejo in obožujejo veliki svet v malem.

Fotelj nudi ravno to. Sprostitev po napornem vrtčevskem dnevu in možnost, da se otroci počutijo kot njihovi starši. Se udobno namestijo v fotelj, v roko vzamejo najljubšo knjigo in si poleg postrežejo namišljeno kavico ali čaj. Jaz sem njunemu kotičku dodala narobe obrnjeno košaro za igrače, ki jo uporabljata kot mizico.

Fotelj sicer ni plezalo, vendar vam garantiram, da bodo otroci poskušali meje. Ker je mehek, ni nič narobe če po njem skačejo, plezajo in se kako drugače igrajo. Fotelji zdržijo marsikaj.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.