TOP aplikacije, ki jih mora imeti vsaka nosečnica

Si tudi ti ena izmed tehnoloških navdušenk, ki si življenja brez Gmail, Instagram in Facebook aplikacije ne predstavljaš? Preizkusila sem kar nekaj aplikacij, izgubila ogromno časa in ugotovila, da je večina plačljivih ali pa ne delajo tako kot bi morale. Vseeno pa sem našla nekaj biserov, ki bi jih rada delila s tabo.

Aplikacije za sledenje nosečnosti zagotovo niso nadomestilo za strokoven ginekološki nadzor, kar pa ne pomeni, da niso zabavne in koristne. Aplikacije vam omogočate, da nadzorujete situacijo kjerkoli in kadarkoli. V nosečnosti smo nekoliko bolj pozabljive, zato je še pomembnejše, da našemu spominu ponudimo oporo – vpis dogodkov v kolendar. Testirala sem kar nekaj aplikacij in iz množice – res jih je ogromno, našla nekatere, ki ti bodo prišle prav. Kakšne pa so tvoje izkušnje z uporabo aplikacij?

Pregnancy week by week

Ikona nogice na tvojem telefonu, bo idealna sopotnica v naslednjih mesecih. Prikazuje koledar (vedno veš kdaj si stopila v nov mesec nosečnosti), teden nosečnosti s podatki o razvoju otroka (predvidena velikost, teža, primerjava s sadjem) in vplivu nate. Poleg osnovnih funkcij lahko brezplačno vpisuješ težo in ji slediš na grafu, tako boš vedno vedela kdaj mora hladilnik ostati zaprt :). Aplikacija ti bo v pomoč pri izvajanju keglovih vaj. V ozadju so nastavljene stopnje in vsak dan boš lahko dosegla več. Aplikacija ima tudi števec brc, tako da ti ne bo potrebno razmišljati, kolikokrat v dnevu si bila brcnjena. Uporabo toplo priporočam! Vsak nov teden boš na telefon dobila obvestilo, kar je super!

Prednost aplikacije: ne zahteva kreiranja uporabniške računa

Slabosti: je ni

Google Kolendar

Ženske smo že po naravi veliko bolj organizirane kot moški, zato se pogosto zgodi, da partner pozabi na naše obiske ginekologa in večerjo s starši. Včasih nisem razumela zakaj je pozabil na najin dogovor, obletnico ali rojstni dan, potem pa sem začela iskati rešitev in doumeli, da takšni moški pač so. Če se boš še tako trudila ga ne boš spremenila, lahko pa uporabita pripomoček, da bo manj ognja v strehi. Google kolendar je povezan s tvojim gmailom. Omogoča ti vnos dogodkov, nastavitev opomnika in najpomembnejše -povabilo drugih oseb. Ko bosta imela ginekološki pregled ali kakšno drugo obveznost mu pošlji vabilo. Telefon ga bo pravočasno opomnil o dogodku, ti pa boš mirna.

Prednost aplikacije: Lahko povabiš prijatelje in si tako zagotoviš, da nihče ne pozabi datuma

Slabost: Potreben gmail račun

Pregnancy tracker & Countdown

Podobna aplikacija kot pregnancy week by week, le da ta zahteva kreiranje uporabniškega računa. Priljubljena aplikacija vam omogoča sledenje poteku nosečnosti in vizualizacijo otroka v primerjavi s sadjem.

Prednost: Možen ogled videa. Tako si boš lahko predstavljala, kaj počne tvoj otrok v določenem tednu nosečnosti

Slabost: Potrebna registracija uporabnika

Pregnancy +

Ena izmed svetovno najbolj uporabljenih aplikacij za sledenje razvoju otroka po dnevih, tednih in mesecih. Aplikacija vključuje več kot 15.000 medicinskih članov o o nosečnosti in starševstvu. Informacije ti bodo pomagale razumeti spremembe na telesu in neverjetni razvoj otroka. Všeč so mi videoposnetki razvoja otroka. Pregnancy plus omogoča iskanje natančnih odgovorov za nosečniške težave – vseeno pa se posvetuj z ginekologom.

Prednosti: Vključen kolendar, članki, fotografije in video, predlogi nakupovalnih seznamov

Slabosti: Je ni

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.