Pravljica o Koronavirusu in otroškem igrišču

Koronavirus je zelo igriv mestni virus. Rad se zadržuje na površinah kjer se pogosto nahajajo otroci. Všeč so mu majhne otroške rokice. Takšne kot jih imaš ti in tvoj prijatelji. Še posebej rad se nahaja v šolah, vrtcih in na igriščih. Tam je vedno polno otrok in se lahko nemoteno premika od enega do drugega noska. Z otroci, tudi s tabo nepovabljen gost oddide domov na družinsko kosilo, kjer so mamica, očka, bratci, sestrici in včasih tudi bratranci in sestrične.

Plastične gugalnice in tobogani so mu tako všeč, da na njih obsedi dolge tri dni. Gunca in spušča se, ob tem pa močno vriska. Ker je tako majhen in skoraj neviden ga s prostim očesom ne moreš videti niti slišati. Lahko se skrije kamorkoli. Najraje počiva na robu tobogana in čaka, da se prilepi na majhne otroške rokice, ki ga bodo odnesle v novi dom.  Skrije se na gugalnico in v peskovnik ali pa se več dni gunca na konjičku. Dovolj je že en obisk igrišča, da odide s tabo domov.

Tudi če se otrok, ki ima v nosku skrit Koronavirus, ne bo dotaknil niti enega igrala, bo lahko virus zaplapolal v vetru in čakal na nove otroke, tudi tebe. Da boš ti, tvoja sestrica, mamica, očka, babica, dedek in prijatelji varni in se boste kmalu ponovno skupaj igrali je pomembno, da nihče ne krši pravil in se Koronavirusu izogiba v velikem loku.

Izogibanje otroškemu igrišču in redno umivanje rok nam bo pomagalo, da bomo premagali Koronavirus in bo kmalu spet tako kot je bilo.

Čeprav skozi okno vidiš na igrišču druge otroke bodi ti tisti, ki boš rekel NE. Le če bomo vsi otroci in starši rekli NE, Koronavirus na igrišču ne bo imel več družbe in bo slej kot prej odšel.

Namesto na igrišče se z mamico, očkom, sestrico in bratcem odpravite na sprehod v naravo ali gozd. Pa ne pozabi dobro umiti rokic z milom in toplo vodo, ko prideš domov iz sprehoda.

Saj se boš držal pravil, a ne?


Vprašanja za pogovor:

  • Zakaj je pomembno, da ne obiskujemo otroškega igrišča?
  • Koliko časa lahko Koronavirus ostane na otroškem igrišču?
  • Kaj lahko narediš ti, da skupaj premagamo Koronavirus?

Morda te zanima tudi:

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.