Srčni učitelj, ki ga potrebuje vsak

V vsakem poklicu obstajajo mantre, ki te spodbujajo, da vsrkaš še več znanja. Na ekonomski fakulteti so nam vedno rekli, da zna dober ekonomist vedno direktorju prikazati na pol prazen ali na pol poln kozarec, odvisno kako ga interpretira. Če bomo v vlogi direktorjev je dobro, da smo vedno skeptični in če bomo v vlogi podrejenega je dobro, da znamo prikazati rezultate tako, da nas bo šef pohvalil. Če še enkrat preberem stavek je videti, kot da so nas učili manipulacije z rezultati zato, da bi rešili svojo kožo. No – ni bilo ravno tako. Učili so nas, da v slabem lahko vidiš tudi nekaj dobrega.

Študij je za mano, kariera je tam kjer sem si želela, odnosi s partnerjem so odlični, pri otrocih pa se zatakne.  Včasih ne morem ujeti njihovega ritma in me njuna dejanja vržejo iz tira.

Po spletu okoliščin sem dva tedna nazaj prišla v stik s čudovito in srčno Sabino Košmrl Kaučič. Priznam, da sem njeno ime takoj vpisala v Google iskalnik in hitro prišla do rezultatov, ki so pritegnili mojo pozornost. TEDx govorka (če še nikoli niste slišali TEDx govorov, je sedaj čas, da jih poslušate – gre za izbrane ljudi z navdihujočimi idejami in zgodbami, ki te ne pustijo ravnodušnega), pisateljica, profesorica, mama treh otrok in še in še bi lahko naštevala. Vedela (začutila) sem, da želim izvedeti več in se prijavila na tečaj Magičnost življenja. V družbi še vedno obstaja tabu okoli besede magičnost. Hitro si predstavljamo gospo s klobukom, širokom črnim plaščem, klobukom in zajcem. To ni to. Gre za tečaj, ki vas bo spremenil, da ne boste več razmišljali tako kot ste do danes. Preverjeno.

Tečaj v zaprti Facebook skupini poteka pet dni. Jaz se ga zaradi obveznosti nisem udeležila v realnem času, ampak sem ure tečaja pogledala za nazaj. Sabina Košmrl Kaučič je iz svojih življenjskih izkušenj, ki niso bile lahke, razvila razumljiva orodja, ki lahko pomagajo vsakomur.

Sedaj si na vrsti ti. Spomni se situacije, ko te nekdo prizadene, ti kaj reče ali kako drugače v tebi sproži rdeči gumb…kakšna je tvoja reakcija? Udariš nazaj ali energijo usmeriš v pozitivo?

V življenju se slabim situacijam, ki to pravzaprav niso, težko izognemo, zato potrebujemo nekaj kar nam pomaga ohraniti trdno hrbtenico. V pomoč so orodja Srčnega učitelja. 

Tekom tečaja sem začela na otroke gledati drugače. Zakaj me moti, ko otroci kričijo. Namesto tega se vprašam ali je problem v meni ali v njih? Otroška nagajivost je dar, ker pritiskajo ravno na tiste gumbe, ki jih moramo sčistiti.

Na vse okoli nas je potrebno gledati s srcem in dobre stvari se začnejo dogajati. Knjiga Srčni učitelj je šla čez roke strokovnjakov, ki so preverili metode avtorice in ji dali odločen DA za izid knjige.

V življenju velikokrat mislimo, da vemo dovolj, da so knjige zastarele. Daleč od tega. Knjige so vir znanja, ki bo v našem domu ostal točno tak, kot smo ga dobili. Poleg knjige je mogoče kupiti tudi Moj rokovnik, ki je hkrati tudi osebni dnevnik s prostorom za vpis  najlepših trenutkov preteklega meseca in mislimi iz knjige srčni učitelj.

Pridejo trenutki, ko mi ne uspe uporabiti metode, okolica me premaga in zgubim stik sabo. Vsak neuspeh je korak bližje k uspehu in je opomnik, da moram še veliko narediti na sebi.

Sabino Košmrl Kaučič lahko srečate na naslednjih kanalih: 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.