4 teden nosečnosti: dve črtici ali postala boš mamica

Moji občutki v 4 tednu nosečnosti

Vbistvu nimam posebnih občutkov. V trenutku ko sem izvedela, nisem bila čisto prepričana če je res. S partnerjem sva želela skrivnost obdržati zase. V prvih nekaj tednih namreč obstaja visoka verjetnost splava.

Videz mojega trebuha

Še vedno raven, ni napihnjenosti.

Moje počutje

Če odmislim poseg, je počutje dobro. Vse delam tako kot prej. Nič se ni spremenilo. Kakšni so bili moji občutki ob dveh črticah? Mešani, po eni strani sem bila vesela po drugi strani pa prestrašena. Slišala sem veliko zgodb o zapletih, ki me lahko čakajo v naslednjih mesecih.

Kirurška odstranitev modrostnega zoba v nosečnosti

Kaj ima nosečnost z modrostnim zobom? To da te preseneti takrat ko najmanj pričakuješ.

Nisem pričakovala črtic, zato je moje življenje potekalo po ustaljenih tirnicah. Moja čeljust je premajhna za vse modrostne zobe, zato so v zadnjih 3 letih odstranili 3. V tretjem tednu sem bila naročena na poseg. Če ste že imeli prerezano čeljust potem veste, da je to vse prej kot enostaven poseg. Poleg tega obstaja možnost zapletov.

Najbrž se že sprašuješ zakaj sem se odločila za poseg? Zato ker se mi niti sanjalo ni, da se v meni začenja novo življenje. Čas za menstruacijo še ni nastopil in brez pomisleka, sem se odločila za poseg. Če greš v življenju čez take postopke, te ni strah popravljanja plombe. Celih 20 minut se je kirurg opiral na mojo kost in poskušal zbezati zob iz čeljusti, naposled mu je uspelo. Pred mano naj bi bilo teden dni počitka, pa ni bilo tako.

Po dveh dneh mi je obraz začel nenormalno odtekati in vrat je postal rumen. Mislila sem, da gre le za reakcijo, bolečine so bile znosne. Potem pa je prišla noč in z njo huda vročina. Bila sem zmedena in moji možgani niso funkcionirali dobro. Kirurg me je spraševal po nosečnosti, nisem vedela ali sem ali ne. Kar stala sem sredi ordinacije brez odgovora. Obstajal je sum, ni pa bilo gotovo. Lahko me obtožujete, da se za poseg ne bi smela odločiti, lahko me grajate, ampak resnica je ta, da te nosečnost preseneti takrat ko jo najman pričakuješ. Dobila sem antibiotike, ki naj ne bi vplivali na nosečnost, za vsak slučaj. Potem pa je prišel dan D, resnica o dveh najlepših črticah na svetu.

V upanju, da poseg ne bo imel vpliva na nosečnost sem se podala na 9 mesečno pot.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.