5 nasvetov pri nakupu otroških oblačil preko spleta

Naj bo to odhod novorojenčka domov, prvo vozičkanje, obisk pediatra ali družinsko praznovanje je potrebno otroku izbrati priložnosti primerno oblačilo. V zadnjem mesecu nosečnosti, ko boste urejale še zadnje podrobnosti in prvih tednih po porodu boste brez energije, kaj šele da bi hodile po trgovinah in kupovale oblačila za otroke. V izogib nepotrebnemu stresu vam priporočam, da otroška oblačila kupite pravočasno, če je le možno preko spleta. Tako boste prihranile čas in se izognile morebitnim okužbam z virusi.


Kupujte kakovostna otroška oblačila

Otroška koža je še posebej občutljiva na materiale oblačil. Sintetična oblačila lahko hitro razdražijo kožo in povzročijo vnetja, zato bodite pri izbiri izjemno pozorni. Pri otroških oblačilih, ki so v neposrednem stiku s kožo se odločite za naravne materiale. Pri vrhnjih otroških oblačilih pa pazite, da so zračna in nudijo udobje.

Pri nakupu imejte v mislih, da boste oblačila za otroke prali pogosteje. Kvalitetna oblačila bodo kljub pranju, likanju in sušenju ostala enaka in jih boste lahko uporabili tudi pri drugih otrocih.

Poudarek naj bo na udobju in praktičnosti

Cenovno ugodnejša in praktična izbira je nakup kompleta otroških oblačil, saj le ti v kombinaciji z drugim kompletom ali osnovnimi deli omogočajo nešteto kombinacij. Meni so najbolj praktični trodelni kompleti s hlačami, puloverjem ali bodijem in jopico. Jopico lahko kombinirate z drugimi hlačami in hlače z drugo jopico. To je še posebej praktična rešitev pri dojenčkih, ki pogosto polivajo in je preoblačenje stalnica.

Otroška oblačila: https://www.manzara.si/otroci

Upoštevajte letni čas

Ne glede na vreme v otroški omari ne sme manjkati zadostno število jopic. Kakšne bodo otroške jopice je odvisno od vremena. Poleti izberite lahkotne jopice, ki bodo otroka zaščitile pred vetrom. Pozimi naj bodo jopice debelejše, da bodo nudile zadostno zaščito pred mrazom. Jeseni in spomladi izbirajte lahkotne materiale v katerih otrokom ne bo prevroče niti prehladno.

Izbirajte združljive barve in vzorce

Otroci obožujejo barve in vzorce. Vendar z njimi ne pretiravajte. Preveč različnih vzorcev otroških oblačil otežuje kombiniranje. Jaz se držim pravila tretjin. 2/3 otroških oblačil obsegajo enobarvna nevtralna oblačila in 1/3 oblačila z vzorci.

Najlažje je oblačila kombinirati, če oblačila z vzorci vključujejo barve enobarvnih oblačil. V kolikor načrtujete v prihodnosti še enega otroka izbirajte oblačila nevtralnih barv, da jih boste lahko uporabili dvakrat, kot so bela, turkizna, rumena, siva in zelena.

Preverite tabelo velikost

Pred nakupom v spletni trgovini preverite tabelo velikosti in možnost vračila v kolikor oblačilo dojenčku ne bo prav. V mislih imejte, da morate oblačilo vrniti tako kot ste ga prejeli, zato pomerjanje oblačila na dojenčku ne pride v poštev. Ko boste oblačila prejeli jih pomerite po tistih, ki jih že imate doma. Hitro boste ugotovili ali mu velikost ustreza ali ne.

Pred zaključkom nakupa preverite čas dostave naročenih oblačil. Oblačila iz tujine so včasih cenejša, pogosto za ceno roka dobave in kvalitete. Lahko se vam zgodi, da boste zimsko jopico prejele z nekaj mesečno zamudo in dojenčku več ne bo prav.

Otroška oblačila: https://www.manzara.si/otroci

Naj vam na tem mestu zaupam še mojo pozitivno izkušnjo pri nakupu v spletni trgovini Manzara.si. Zaradi bližajočega roka poroda že nekaj časa ne obiskujem fizičnih trgovin. Pri pregledu Nikovih zimskih oblačil sem ugotovila, da mi nekaj stvari manjka. Ob upoštevanju zgoraj navedenih nasvetov sem preklikala spletno stran in naročila otroška oblačila. Dobila sem jih zelo hitro in kvaliteta je vrhunska. Tretjega otroka sicer ne načrtujeva, bova pa kompletek in jopico kljub pogostemu pranju in likanju lahko spravila za spomin. 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.