6 razlogov zakaj so otroci rojeni marca posebni

Sive dni je pregnala pomlad. V zraku se že čuti vonj cvetja, vse se prebuja. Marec je čudovit mesec, da postaneš mama. Povzela sem nekaj zanimivih informacij o otrocih rojenih marca.


Marčki velikokrat zasedajo CEO položaje

Predstavljaj si svojega malčka čez leta v veliki pisarni z ogromnimi okni in veliko podrejenimi. To je povsem verjetno. Raziskave namreč kažejo, da se največ direktorjev rodi marca.

Imajo manjše tveganje za razvoj astme

Prašnih pršic je v tem letnem času v izobilju. Čeprav so za tiste z že razvitim alergijami problematične, so za dojenčke zelo koristne. Višja izpostavljenost pršicami v otroštvu krepi imunski odziv. 

Hodijo pozno spat

V eni izmed obsežnih študij spanja otroci je bilo ugotovljeno, da otroci rojeni spomladi in poleti hodijo spat pozneje kot otroci rojeni pozimi.

So optimisti

Tretji mesec v letu se razteza med koncem zime in začetkom pomladi. Narava se prebuja in nam daje energijo. Otroci rojeni marca so večinoma optimistični in veseli. V primerjavi z dojenčki, rojenimi v zimskih mesecih, ki so ponavadi bolj dovzetni za depresijo in sezonsko utrujenost, se zdi, da se prihod toplejšega vremena in cvetočih cvetov odraža v temperamentih marčevskih otrocih. 

Imajo dober vid

Medtem ko imajo zimsko rojeni dojenčki na splošno najboljši vid, imajo dojenčki, rojeni spomladi, boljši vid kot njihovi poletni prijatelji. Trditev temelji na raziskavi 300.000 vojaških prosilcev.

So romantiki

Otroci rojeni marca so zaradi svojega optimizma izjemno romantični. Verjamejo v ljubezen in so pripravljeni veliko narediti zanjo.

Vir: redtri.com

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.