Dobrodošla, mama podjetnica

Prihod otroka karierno pot zapelje v drugo smer, razen nekaterih srečnic, ki jih po zaključku porodniške čaka stabilna služba. Zame je bil največji šok, ko sem spoznala, da Ljubljanski vrtci delujejo večinoma do 16.30. V prometni konici ob 16.00 je nemogoče otroka prevzeti v pol ure. Varstva “to go” tj. na hitro nimava, ker moja mama živi eno uro vožnje stran. Če razmišljaš o lastnem podjetju je zaključek porodniške idealen čas.


Moja zgodba

Se je začela pisati že že leta nazaj, ko sem ob delu odprla popoldanski s.p za poslovno svetovanje. Zaradi pomanjkanja časa, sem s.p zaprla in se posvetila službi.

Na čudovit dan, se je na palčki prikazal plusek in pod mojim srčkom se je začelo razvijati novo življenje. Delodajalec nad nosečnostjo ni bil najbolj navdušen, še posebej ne nad zapleti ki so jo spremljali. Začela sem delati analizo svojih izkušenj, znanja, zanimanj in namesto romantičnih romanov v roke vzela poslovno literaturo. Žal je tako, da ko si na začetku karierne poti, ti nihče ne ponudi roke. Težko je, ker imaš občutek, da si sam. Ravno zato sem se odločila, da vam preko bloga v prihodnjih mesecih podam čim več znanja iz mojih izkušenj.

Verjamem, da jih je ogromno med vami z znanjem, ki se vam zdi samoumevno, ne zdi pa se samoumevni vsem nam ostalim. Nosečnost in porod žensko spremeni. Pomeni priložnost za vzklitje novih idej in izdelkov, ki ste jih izdelale za svoje malčke. Zakaj jih ne bi tudi za druge?

Prišel je rok poroda prvega sina, vbistvu sem si ga kar zbrala. Na božič ni šlo, ker je bil praznik. 27.12 sem se z napotnico odpravila  porodnišnico rodit in že čez nekaj ur sem v rokah držala zaklad, ki mi je spremenil svet. Med popoldanskim počitkom sem brskala po spletu in naletela na rek: “razpri krila, omejitev je samo nebo.” In to sem tudi naredila. Prišla sem domov in začela v mislih delati načrte. Delala sem jih pred spanjem in včasih celo v sanjah.

Čas porodniškega dopusta je bil najlepši čas, ki je minil zelo hitro. Vmes se je pojavil še en plusek in 15 mesecev po prvem porodu sem se spet z napotnico vrnila na prag porodnišnice. Druga nosečnost je minila še hitreje in vmes je usoda k meni pripeljala stranke, ki so potrebovale nasvet glede življenjepisa, spremnega pisma, razgovora in pregleda pogodbe. Krog se je širil in začela sem svetovati na delovno – pravnem področju, davčnem področju in številnim pomagala na karierni poti. Učila sem se medtem ko sta otroka spala. Med sprehodom kužka poslušam podcaste, zato da bom lahko boljša in vedela več. Iz moje strasti in znanja sem uspela narediti posel. Čaka me še veliko projektov, sedaj ko sta otroka v vrtcu bo časa več.

Eden izmed mojih projektov je tudi pomoč vam mamicam preko mojih vsebin. Želela bi vam pokazati kako pomembne ste in koliko znate. Vsaka ima priložnost začeti svoj posel, začetnega vložka ni..in kdaj, če ne zdaj.

 

 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.