Predmeti, ki jih morate spraviti za spomin

Starši se navežemo na ljubke čeveljčke, oblačila ali igračko, ki je bila otroku najbolj zanimiva – navežemo se celo bolj kot dojenček, ki šele pri šestem mesecu začne zaznavati svet okoli sebe in začne izražati željo po določeni igrački. Priljubljeni predmeti, ki jih bomo spravili, bodo za otroka dragocen spomin. Še več! Morda boste ustvarili tradicijo, da bo enake čeveljčke nosilo več generacij. 

Personalizirano darilo

Pri nekaterih predmeti že ob nakupu vemo, da bodo spomin. Ponavadi so to personalizirani predmeti. Igračka, ki jo lahko hitro prepoznamo kot našo, bodisi zaradi napisa ali posebnega videza. Meni je plišast zajček pomenil cel svet in mi še danes prikliče spomine na brezskrbno otroštvo. .

Čeveljčki

Dojenček jih nosi samo nekaj mesecev, spomin pa ostane za vedno. Niku je partner takoj po plusku, še preden sva vedela spol, kupil bele supergice. Postavila sva jih poleg tv-ja in čakala trenutek, da dobiva opremo za otroško sobico.

Prvi “dodatek” v otroški sobici so bili čeveljčki poleg previjalne podloge. Tako majhni. Tako ljubki. Manjši kot moja dlan, za sladke majhne nogice, ki bodo prišle na svet.

Čeveljčke sem spakirala v torbo za porodnišnico in čakala dan prihoda novega družinskega člana – največje življenjske sreče. Čeveljčke sem pospravila v majhno škatlico in čakajo, da Nik odraste in jih (upam) obuje svojim otrokom.

Najlepša oblačila

Najlepša oblačila so za večino staršev tista, v katerih so otroka prinesli iz porodnišnice, ker so tako majhna in ljubka. Tudi če ni komplet unikaten ima prav posebno spominsko vrednost. Vrednost, ki se je ne da oceniti, niti kupiti.

Naš Nik je decembrski fant, zato so tudi oblačila zimska. Spravila sem mehko puhasto belo jopico in bele podložene hlačke. Domov smo ga odnesli v zimski vreči z drobnimi modrimi snežinkami. Oblačila sem zložila v škatlo in na vrh položila Nikovo fotografijo na poti domov.

Kartice in pisma

Besede so čudovito darilo, še posebej če so te iskrene. Ene izmed Nikovih voščilnic so prav zabavne, spet druge iskrene in polne življenjskih mislih. NE pozabite napisati pisma otroku tudi vi. Ko nas več ne bo, bodo besede imele neprecenljivo moč.

Nakit

Družinske tradicije so različne. V nekaterih družinah sledijo tradicionalnem podarjanju zlatega nakita in ploščic. Pri nas te navade nimamo in je tudi ne nameravava spodbujati. Darila so vredno ravno toliko, kolikor so vredna za obdarjenca.

Nik je prejel čudovito ročno izdelano personalizirano zapestnico in obesek za dudo s svojim imenom, ki ju bo imel za spomin.

Odtis nogice in rokice

V trgovini z ustvarjalnim materialom sva kupila prsno barvo in material za 3d odtis nogice. Nikovo nogico sva med trdnim spanjem namazala s barvo in odtisnila v spominski album. Z rokico nama je šlo malo težje, ker ju je stiskal v pest. Z vstajanjem nama je uspelo. Imava unikaten odtis nogice in rokice in 3d odtis. Pri izdelati 3d odtisa nisva potrebovala barve, ampak samo material za izdelavo odtisa.

 

Spomini imajo posebno vrednost. V našem srcu ostanejo za vedno. Naj ne bodo spomini vezani samo na predmete, ampak na zgodbe in lepe trenutke, ki so se zgodile ob uporabi spominskega predmeta. 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.