5 zdravilnih gest za usklajevanje službe in družine

Časa imamo ravno toliko, kot smo ga pripravljeni dati in ga znamo izkoristiti. Po zaključku porodniškega dopusta  boš postavljena v težko situacijo, morala se boš zložiti skupaj in uskladiti poslovno in družinsko življenje. Do tega trenutka je bilo življenje z otroki samoumevno, potem pa boš otroke videla le nekaj ur dnevno, kako te ure čim bolje izkoristiti?

Meditacija

Hočete ali nočete, iz službe boste domov prinesle polno glavo vtisov, skrbi in nalog. Kako se kljub temu posvetiti družini? Preden odidete domov si na telefonu nastavite fotografijo rože in vanjo strmite 3 minute. Bodite pozorne na barvo cvetov, velikost, obliko.

Jaz sem izbrala roza orhidejo, ki me najbolj pomirja. Ne glede na to kako stresen je moj dan, orhideja me za nekaj trenutkov odnese strani spet sem stara jaz.

Kot da se ne bi videli že deset let

Vsak pozdrav naj bo tak, kot da je vaš zadnji. Nikoli ne vemo kaj nam bo prinesel dan in velikokrat je za nami ogromno stresnih dogodkov. Močen objem popravi vse težave in družinska nesoglasja. Poskusite.

Pri nas prisegamo na skupne objeme. Ko se jaz ali partner vrneva domov si z Nikom namenimo močen – zdravilni objem.

Poklonite kompliment

Večkrat dnevno partnerju in otroku povejte koliko vam pomenijo in kako jih imate radi. Kljub službenim obveznostim, se spomnite nanje s SMS -om ali jim napišite post-it listek. Jaz ga pustim v hladilniku, na rolici WC – papirja ali na košu za smeti.

S sporočilom jim povejte zakaj ste na  njih ponosni, jih spoštujete in cenite njihovo obnašanje. Tako bo za vas in njih dan lepši.

Tedenski sestanek  s partnerjem

Morda se sliši čudno, da bi morali načrtovati sestanke, ker jih imate že v službi dovolj. Pa ni! Od kar sva na dnevni red vnesla rutino tedenskih sestankov stvari funkcionirajo bolje. Vsak ponedeljek planirava obveznosti, ki naju čakajo glede Nika in naju. Glavni namen sestanka je usklajevanje urnikov, varstva in nakupov.

Rubrika drugo ne sodi več v sestanek 🙂

Komunikacija

Komunikacija je vodilo dobrih odnosov. Za vsakim NE postavite razlog in ravno tako za vsakim JA. Poskrbite, da ne bo komunikacija usmerjena le na otroke, ampak tudi na vaju – stebra družine.

Otrokom razložite zakaj je služba pomembna. Otroci imajo bujno domišljijo, ne pustite ji prosto pot. Otrokom povejte kako poteka vaš dan in s kom sodelujete. Osebe poimenujte teta, stric. Če boste govorili v imenih, se vam lahko zgodi – tako kot se je moji prijateljici, da je hčerka pred sodelavko rekla: a to je tista Eva, ki samo ogovarja?

S spalnice odstranita telefona in si  pred spanjem vzemita čas za kratek pogovor in poljub za lahko noč.  Pogovor odpira vsa vrata.

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.