Poljubi me za lahko noč

Poljubita eden drugega za lahko noč ali je ta gesta namenjena samo poljubu otroka?

Prepričana sem, da ste že slišali pregovor, da je otrok srečen ravno tolik sta srečna njegova starša. Dokazano je, da poljub za lahko noč povečuje hormon sreče. Zakaj bi torej izpustili srečo iz svojega življenja?

Včeraj sem čisto naključno kar nekaj časa porabila za gledanje youtube posnetkov na temo dolge življenjske dobe. Saj veste, ko najdeš en video, ti youtube predlaga drugega in tako naprej. Presenetila me je ugotovitev iz 100 letne študije na univerzi v Harvardu. Trdijo da imajo na zdravje in življenjsko dobo najmočnejši vpliv odnosi in da je denar postranskega pomena. Revščina seveda vpliva na način prehranjevanja  kar lahko niža pričakovano starost. Ne pomeni pa, da bi živeli dlje, če bi ga imeli veliko. Največji let doživijo tisti, ki imajo dobre odnose z družino in prijatelji. Socializacija je gonilo življenjske moči.

In kaj ima poljub za lahko noč s tem?

Večina parov, ki so doživeli zavidljivo starost je priznalo, da si vsak večer pred spanjem poklonita poljub, ki zbriše vse prepire. Življenje je potovanje polno vzponov in padcev. Slabi dnevi so zato, da lahko cenimo dobre.  Na potovanje se podajamo z nalepko “Veselje do potovanja ni v dosegu cilja, ampak v prehojeni poti”, na kar velikokrat pozabljamo. Življenje je igra in ne generalka, zato ne izgubljajte niti minute več.

V posteljo nikoli jezni

Statistično se večina smrti zgodi na domu – v domači postelji. Zakaj bi torej spat hodili jezni? Prepiri se zgodijo in ni para, ki bi se v vsem strinjal. Pomembno je, da znamo kljub prepirom najti pot eden k drugemu in gledati v isto smer.

Skozi življenje hitimo obdani z delom, odločitvami, obveznostmi, gospodinjskimi opravili, telefonskimi klici itd. Kljub vsem cunamijem moramo stati trdno na tleh. To nam lahko uspe le z rutino. Rutina pa je lahko poljub, ki vama bo podaljšal življenje in vaju naredil srečnejša.

Obveznosti nas kot vrtiljak potegnejo vase in pozabimo na najpomembnejše – odnos z najboljšim prijateljem in zaveznikom. Morda vas poljub popelje še kam dlje 🙂

Dejanje ljubezni

Ogromno je načinov s katerimi lahko izrazite ljubezen. Ko je ljubezen sveža nam idej ne manjka, sčasoma pa vzamemo vezo za samoumevno. Iz dveh nastanejo trije, štrije…in žene se znajdemo v začaranem krogu dela.

Namesto tradicionalnega poljuba, ki je bil pri naših babicah v spalnicah obvezen v spalnico nosimo tehnologijo. Namesto poljuba pobrskamo po spletu in se topimo ob romantičnih fotografijah na INSTAGRAMU in upamo, da bo tudi pri nas tako. Ne upajte! Spremenite svoj pogled na ljubezen in podarite poljub za lahko noč.

Prijetne sanje

Podzavest, pretekli dogodki in naša čustva se zrcalijo skozi sanje. Če se pred spanjem sprostimo in dobimo občutek varnosti, bodo naše sanje prijetnejše. Zjutraj bomo imeli več energije in delovni rezultati bodo boljši. Če k temu prištejemo še dobre odnose s partnerjem je razlogov več kot dovolj, da si že danes poklonite poljub za lahko noč in to ponavljajte vsak večer.

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.