Darilo novopečeni mamici ob rojstvu otroka, s katerim ne morete zgrešiti

Rojstvo otroka je izjemen dogodek za celotno družino in tudi okolico. Sorodniki in prijatelji staršem že pred rojstvom podarjajo darove namenjene otroku. Vse pogosteje se obdaruje tudi mamico v zahvalo, da je na svet prinesla novo življenje. Pojavi se vprašanje kaj podariti novopečeni mami? Mlada mamica si zasluži nekaj posebnega, nekaj zaradi česar se bo počutila ljubljeno. Izbira rojstno-dnevnega darila je že tako težka, kaj šele izbira darila ob rojstvu otroka? Sama prisegam na izbiro daril s spominsko vrednostjo. Če ima darilo poleg spominske še uporabno vrednost je toliko bolje.


Z nakitom ne morete zgrešiti

Okraševanje telesa z nakitom sega v dobo neandertalcev. Ocenjena starost najstarejšega najdenega nakita je 130.000 let. Našli so kremplje združene v skupino, ki predstavlja nakit. Skozi tisočletja se želja po okraševanju telesa ni spremenila. Spremenili pa so se predmeti s katerimi to dosežemo.

Nakit predstavlja naklonjenost obdarovancu. Poleg same vrednostni nakita podarimo tudi statusni simbol z visoko sentimentalno vrednostjo, saj ga pogosto povezujemo s posebnimi dogodki kot so obletnice ali rojstvo.

Personalizirano darilo

Vsi si želimo prejeti darilo, ki bo skrbno izbrano in namenjeno samo nam. Ta namen lahko dosežemo s personaliziranimi darili.  Če podarjamo darilo ob rojstvu otroka mamici je prav, da je darilo namenjeno njej in vključuje otroka.

Eden izmed čudovitih daril, ki sem ga prejela tudi sama je verižica z imenom. V zlatarni Mušič so mi izdelali prav poseben kos nakita z nogicami mojih fantov in njunimi imeni. Dodaten čar nakita je kamenček v barvi oči Nika in Lana. Vsakič ko pogledam verižico se spomnim mojih fantov, tudi če ju v tistem trenutku ni blizu.

Nakit s simboli

Črke verižica ali zapestnica s črkami otroka poudarja pomembnost otroka v našem življenju.

Srce srce je močen simbol, ki predstavlja moč ljubezni. Več src skupaj predstavlja več pomembnih oseb v življenju (npr. trije otroci)

Otroške noge predstavljajo pot, ki jo bo otrok prehodil in dajejo upanje, da se bo nekoč vrnil nazaj.

Otroške rokice z rokovanjem pokažemo spoštovanje in zaupanje. Podarjanje nakita z otroškimi rokicami predstavlja spoštovanje do mame in zaupanje v to, da bo otroka dobro vzgojila.

Simbol neskončnosti predstavlja neskončnost ljubezni mame do otroka.

Tablica z imenom nosi posebno sporočilo. Vanjo vam lahko vpišejo ime otroka, datum rojstva ali drugo kratko sporočilo.

 

Zlato ali srebro?

Odločitev za srebrn ali zlat nakit je odvisna predvsem od osebnih želja, toda če niste posebej bogati, je glavni odločilni dejavnik cena. Srebro, čeprav je dragocena kovina, je veliko cenejše od zlata. Razlog je predvsem v tem, da je na svetu bistveno več srebra kot zlata. Ocenjujejo, da je bilo v človeški zgodovini izkopanih 1,4 milijona ton srebra, medtem ko je bilo izkopanih le 173.000 ton zlata.

Cena ni edini razlog, ki vpliva na izbiro barve nakita. Oblikovalci nakita vam bodo znali povedati, da je izbira barve nakita pogojena z barvo kože. Osebam s hladnejšim tonom kože, kamor spadam tudi sama, bolj pristoji srebrn nakit in osebam s toplejšim tonom kože zlat nakit. Ljudje z modrimi žilami na zapestjih, ki jih hitro opeče sonce imajo hladnejši ton kože. Ljudje z zelenimi žilami, oljčnimi ali temnejšimi toni kože, ki hitro porjavijo veljajo za predstavnike toplih tonov. Če se ne morete odločiti katero barvo bi izbrali, lahko izberete kombinacijo zlata in srebra – s tem zagotovo ne boste zgrešili.

 

 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.