Kakšen je otrok, ki je rojen decembra

Nebesno znamenje je povezano z osebnim karakterjem. Nekateri se nikakor ne morejo ujeti, spet drugi se neznansko privlačijo. Enako je v družinah. Nekatere se karakterno odlično ujamejo, druge pa potrebujejo veliko usklajevanja in potrpljenja. Nik je rojen decembra, zato je ta mesec zame nekaj posebnega. S pomočjo prijateljice, ki se ukvarja s astrologijo sem ugotovila naslednje: 

Otroci rojeni decembra so potrpežljivi

Decembrski otrok zna počakati na pravo priložnost in nikoli ne rine z glavo skozi zid. Otroci rojeni decembra so mirni in neradi izstopajo.

Zimski otroci so nadpovprečno inteligentni

Strokovnjaki s Harvarda zatrjujejo, da so dojenčki, rojeni pozimi, akademsko sposobnejši od tistih, rojenih v drugih letnih časih. Testi kažejo, da so otroci, rojeni v zimskih mesecih, pametnejši, bolj zdravi in dosežejo boljše rezultate na inteligenčnih testih pri sedmih letih.

Otroci rojeni decembra so ambiciozni

Decembrčki imajo visoke cilje. S polovičarskim uspehom se nikoli ne zadovoljijo. Odgovornost in predanost delu jim pomagata, da vedno dosežejo želeni cilj in nikoli ne obupajo.

Od decembrčkov se lahko ogromno naučite

Decembrčki so rojeni učitelji. Svoje znanje nikoli ne skrivajo. So tudi odlični inštruktorji, pri čemer njihova mirnost in predanost prideta do izraza. So rojeni vodje, brez oklevanja priskočijo na pomoč sodelavcem in sprejemajo razumske odločitve.

Decembrčki so resni

Njihova resnost jih pogosto ločuje od vrstnikov. Vedno so korak pred njimi, saj so igro in zabavo že zdavnaj prerasli. Medtem ko se drugi zabavajo so oni z mislimi popolnoma drugje. Igra je za njih predstava, ki se je morajo udeležiti in ne prava zabava, kar se še posebej pozna kasneje v življenju. Decembrčki so otroci, ki vedno iščejo inteligentne sogovornike. Starše decembrčkov čaka ogromno dela. Imajo ogromno vprašanj. Nikar jih ne ignorirajte. Hitro lahko zapadejo v depresijo.

Spremembam se težje prilagajajo

Decembrčki vedno držijo dano besedo in se sledijo rutini. Spremembe za njih predstavljajo stres. Niso osebe, ki bi se zlahka prilagodile. Z otrokom, rojenim decembra morate veliko govoriti in mu obrazložiti razloge za spremembe.

Enostavno nakupovanje daril

December je v znamenju praznikov. Darila za decembrčka nikoli ne bo težko izbrati. Decembra se trgovske police šibijo pod težo takšnih in drugačnih daril. Za starše je to zagotovo velik plus. Če je otrok rojen konec decembra, bo zaradi popustov, nakup rojstno dnevnega darila še ugodnejši.

Morda vas zanima tudi:

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.