Najlepše in dragoceno božično darilo, ki ga lahko podari vsak

Koliko denarja ste ali še boste letos porabili za darila? Kaj pa če bi letos porabili 0 € in bili zato neznansko srečni?

Decembra se trgovin na široko izogibam in raje izbiram dostavo na dom, danes pa me je pomanjkanje živil prisililo, da sem se znašla sredi trgovskega centra. Opazovala sem nasmejane obraze, ki mrzlično brskajo po koših za artikli z ugodnimi cenami, ki to pogosto sploh niso, mlada dekleta, ki so zatopljene v virtualen svet in starejšega gospoda, ki je prodajalko prosil za pomoč pri nakupu darila za vnuka. Kupiti mu je želel nekaj, kar mu bo prišlo prav tudi spomladi, ker ni bil prepričan, če ga bo za božič lahko obiskal.

Takrat sem se spomnila provokativne in izredno čustvene reklame (link na dnu članka) v kateri je nastopal starejši gospod, ki se je iz trgovine vračal domov H kužku. Na telefonski tajnici ga je pričakalo opravičilo hčerke z družino, da ji letos za božič ne bo uspelo priti. Med tem ko si je pripravljal božično večerjo je skozi okno opazoval sosedovo družino, bili so srečni. On pa otožen in sam. Po večerji je hčerki in sinovoma poslal svojo osmrtnico. Ob novici so bili vsi pretreseni. Uspelo jim je najti ČAS, da so odšli na očetov pogreb.

Ko so prispeli domov, jih je na mizi čakala večerja. Iz kuhinje se je pojavil oče z besedami “To je bil edini način, da smo skupaj.”

Vsi so v svoji družinski sreči in delu pozabili na ostarelega očeta, ki si je želel preživeti čas z družino. Nekoč bomo tudi mi na njegovem mestu. Sedaj imamo družino, kupujemo darila, se fotografiramo in pripravljamo božično večerjo. Kaj pa nas čaka čez 50 let? Bomo del družine ali le nepotrebna obveznost?

Vzori vlečejo

Že danes je čas, da svoje otroke naučimo katere vrednote so najpomembnejše v življenju in česa denar ne more kupiti. Ne glede na to ali smo bogati ali revni, vsem se izteka ČAS. Vsaka sekunda, ki smo jo porabili nepremišljeno se ne bo vrnila. Vsak dan smo starejši. Vsak dan težje premagujemo napore in vsak dan smo šibkejši, čeprav smo še vedno polni elana.

Namesto dobrodelnosti  – finančnega odkupa za čas podarite tisto kar boste vi nekoč potrebovali – ČAS. Domovi za ostarele so polni ljudi, ki so pozabljeni s strani svoje družine. Obiščite jih z otrokom in mu pokažite, kaj je bistvo božiča. Iskren nasmeh, klepet in stisk roke bodo polepšali božič.

Naredite drugemu tisto, kar si želite, da bodo drugi nekoč vam.

Letos bom podarila…

Letos sem si postavila prav poseben izziv, najbolj dragoceno darilo na svetu bom z navidezno pentljo zavila v čudovit papir, ki je očem neviden. Moje darilo bodo videli samo tisti, ki ga bodo želeli videti in ga bodo znali ceniti.

Koga pa boste letos vi obdarili?

Morda te bo zanimalo tudi: Vse kar si želiva je to, da bi imela vnuka

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.