Ideje za božična pisma

Naj bo letošnji božič magičen. Na božični dan naredite stopinje do božičnega drevesa in napišite pismo od Božička. Pripravila sem vam nekaj idej:

Božičkovo pismo za priden otroke

Besedilo mladi mož lahko zamenjate z mlada dama ali imenom otroka:

 

Primer božičnega pisma

Božičkovo splošno pismo

Pismo z zahvalo za pridnost in obljubo darila.

Primer božičnega pisma

Božičkovo pismo z zahvalo za risbico in pismo

Božičkovo pismo, ki je odgovor na pismo božičku s risbico. V pismu Božiček otroka nagovarja naj gre pravočasno spat in mu daje nalogo naj na božično jutri razdeli darila. Del z deljenjem daril je mišljen za družine z enim majhnim otrokm, sicer lahko med sorejenci pride do spora. V tem primeru napišite, naj en prebere (če že zna), drugi pa razdeli darila. Če nihče od otrok še ne bere si lahko na božični večer določite znake, tako kot v vrtcu. Zjutraj naj en otrok prepozna znak, drugi pa odnese darilo, tistemu kateremu je namenjeno.

Primer božičnega pisma

Božičkovo iskreno pismo

Otroci niso vedno pridni, še posebno takrat, ko je treba spat ali se nam mudi v vrtec, šolo ali kam drugam. Pismo vključuje pohvalo in hkrati opomnik na nagajiva dejanja. V pismu božiček omeni svojo ženo gospo Božičko, palčke in darila. Božiček otroku v pismu nalaga nalogo, naj jelenčkom pod smrekico nastavi piškote. To je lahko dodaten razlog in motivacija za peko piškotov.

Božičkovo pismo z zahvalo

Božiček otroka pohvali za risbico. S tem, da risbico nalepi na zelo pomembno mesto otroku vlije samozavest. Pohvali ga za pridnost. V zadnjem odstavku ga spodbudi k pisanju pisem in s mu obljubi, da mu bo vedno odpisal.

 

 

 

Morda vas zanima tudi:

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.