Namig božičku za darila nosečnici

Veseli december je pred vrati, zato sem vam pripravila nekaj izvirnih idej za darila, ki bi jih bila vesela vsaka bodoča mamica. “Božički” pogosto zmotno mislijo, da si mamice za božič želijo prikupne oblekice in copatke za dojenčka. Pa ni tako! Bodoča mamica si, tako kot si želimo vsi ostali, želi darilo ki bo namenjeno njej. Pomislite kako bi se počutili, če bi za darilo dobili izdelek, ki ga bo uporabljala druga oseba (npr. sesalec ali metlo).

Če želi božiček prinesti darilo tudi otroku, bo veselje toliko večje. Nič ni narobe, če bosta pod smrekico dva darila – eno za mamico in eno za dojenčka. Čustva nosečnic so v občutljivem obdobju močna, v kombinaciji z božičnim duhom je lahko napačna izbira darila prava polomija. 


1 MASAŽA ZA NOSEČNICE

Nosečnici ne podarjajte katerekoli masaže, ampak masažo namenjeno prav njej. Masaža nosečnic poteka s pomočjo blazin in se izvaja na boku. To pa ni edina razlika. Tudi masažna tehnika se pri nosečniški masaži razlikuje od klasične.

Na  trgu obstajajo ponudniki, ki so specializirani za razvajanje in masažo nosečnic. Stric Google vse ve 🙂

2 KOZMETIČNI TRETMA

Nosečnost ni bolezen. Nosečke si lahko kljub svojemu trebuščku privoščijo razvajanje, le da je to nekoliko prilagojeno. Otečenim nogam bi se več kot prilegla dobra masaža stopal in pedikura.

Zaradi velikega trebuha nekatere nosečnice ne zmorejo urejanja nohtov na nogah. Nosečke se ne branimo tudi bona za profesionalno manikuro. Sedaj je čas, da se razvajamo, potem bo časa veliko manj.

Odlično darilo je lahko masaža obraza, diamantni piling in drugi tretmaji obraza, ki ne vključujejo intenzivnih preparatov in tehnik izvajanja.

3 NOSEČNIŠKO FOTOGRAFIRANJE

Nosečnost je posebno obdobje, ki za žensko pomeni prelomnico. Ob pogledu na stare nosečniške fotografije mamicam in tudi očkom zaigra srce. Vajin dojenček je bil tako majhen, skrit v trebuščku in čakal, da spozna svet okoli sebe.

4 MATERINSKA TORBA

Vsaka mama potrebuje uporabno torbo z dovolj prostora, da bo lahko vanjo spravila vse potrebščine za otroka in zase. Pri nakupu torbe bodite pozorni, da bo barvno usklajena z vozičkom, če ga mamica že ima izbranega. V nasprotnem primeru izberite torbo nevtralnih barv kot sta siva in črna.

Darilo je simpatično in uporabno. Torbo napolnite s pripomočki, ki bodo bodoči mamici olajšali prehod v svet mamic. Ne pozabite dodati prigrizkov, mamam vedno pridejo prav 🙂

5 KOŠARA S PRIGRIZKI

Bodoče mamice smo kot male miške. Ves čas skačemo po kuhinji in iščemo kaj drobnega za pod zob. Zato bo košara z zdravimi prigrizki v kuhinji vsake nosečnice dobrodošla. V bolje založenih trgovinah vam bodo prodajalke znale svetovati, kaj zložiti v košaro. Če bo košaro krasila čudovita -velika pentlja bo presenečenje popolno.

Pred nakupom nosečnico povprašajte o okusu v nosečnosti, ji paše slano, sladko ali kar oboje. Odgovoru prilagodite prigrizke v košarici. Ne pozabite dodati suhega sadja, ki ji bo prav prišel za v porodnišnico.

6 UDOBNI COPATI

Če ne že prej, pa gotovo v nosečnosti začne ženska ceniti udobno obutev. Z rastjo trebuščka obuvanje postane težavno.

Odlično darilo za nosečnice je par udobnih copat, ki se enostavno sezujejo. Ti ji bodo olajšale vsak dan in jo pospremili v porodnišnico.

7 MATERINSKA BLAZINA

Materinska blazina je must have produkt za nosečnico. Olajša spanja in popoldanski počitek. Mislim, da ne obstaja boljšega darila, kot počitek za nosečnic. Posebej oblikovana blazina se prilagodi nosečnici in ji nudi zadostno oporo pri počitku.

8 NOSEČNIŠKIH DNEVNIK

Nosečke smo zaradi hormonov pozabljive, kljub temu pa želimo imeti vse pod kontrolo. Nosečniški dnevnik je dnevnik za spomin, v katerem je dovolj prostora za fotografije vseh ultrazvokov, trebuščka in datumov.

Noben dogodek ne bo utonil v pozabo. Zapisale si boste prve otrokove premike, hrano ki ste jo oboževale med nosečnostjo, morebitne težave in lepa doživetja. Dnevnik je popolno darilo, ki traja večno in vedno znova lahko nad njim mamica potoči solzico sreče.

9 UDOBNE NOGAVICE

Božič ne mine brez podarjanja nogavic. Pri izbiri nogavic za nosečnico bodite previdni, da so kar se da raztegljive. Ker večina nosečk ne bo nosečih samo do božiča naj ne bodo nogavice božičnih motivov. Kakšne zvezdice ali bleščic se ne bomo branile, zagotovo pa v januarju ne bomo nosile rdečih nogavic z jelenčki.

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.