Moja izkušnja z morfologijo

Morfologije sem se veselila. Številne mamice so mi namignile, da je to najlepši pregled in hkrati tudi eden izmed najpomembnejših v nosečnosti. Preiskava je namenjena potrditvi pravilnega razvoja ploda in malo tudi mamici, da si ogreje svojo dušo. Pogled na otroške mini rokice in nogice je nekaj posebnega.

Zaradi odsotnosti ginekologa sva imela pregled šele v 23. tednu in to že ob sedmih zjutraj. Da ne omenjam logistike, ki je bila potrebna da sva tja prišla pravočasno. Ginekolog imamo v zdravstvenem domu na drugem koncu Ljubljane in smo vsi trije vstali zelo zgodaj. Zjutraj sta partner in pes še trdno spala, ko sem se jaz raztegovala v upanju, da se izognem bolečinam hrbta v nosečnosti. Ob petih zjutraj sva se z Lordom že sprehajala po tihi Ljubljani. Jaz pa sem v sebi upala, da nikogar ne srečava. Zadnja stvar, ki bi jo želela v tistem trenutku je bila, da Lord glasno pozdravi mimoidoče in se v bloku začnejo prižigati luči. Uspelo nama je! Mirno sva se vrnila v stanovanje. Med tem se je Simon že pripravil za na pot. Že na vse zgodaj sem bila preveč utrujena, da bi vozila, zato sem volan prepustila partnerju. Kot da ne bi bilo dovolj hitenja, sva na Tržaški padla v gnečo. Ko se ti mudi, gre ponavadi še vse počasneje in narobe. V ambulanto sva prispela ravno minuto pred sedmo. Pri ginekologu sva bila takoj na vrsti, v čakalnici ni bilo nobene nosečke. Izmerili so mi težo (zredila sem se 4 kg – ponosna, da niso vse čokolade povišale teže :)), pritisk in preverili izvide urina. Po rutinskem pregledu sva z ginekologom odšla na drugi konec hodnika – na morfologijo. Podobno kot na nuhalni, sem se v zatemnjeni sobi ulegla na mizo in pokazala trebuh. V mislih sem si močno želela, da bi pregled trajal čim dlje, da se dobro nagledam otročka.

Glej jo nogico, pa rokico, pa glavico…”Fantek bo, zagotovo” je ginekolog poudaril in se ustavil med njegovimi nogami. Vsi smo videli, da ima prav. Otrok se je kobacal, brcal in se obračal. Končno sem povezala sliko z občutki brc. Neprecenljivo!

Morfologija je eden izmed najlepših pregledov v nosečnosti. Ko zagledaš male prstke in obrazek, veš da je vredno. Se že veselim trenutka, ko se bova srečala! Malo mi je žal, da nisem ginekologa prosila za fotografijo. Prežeta z vsemi pozitivnimi občutki, sem na to pozabila. No, bo še veliko priložnosti za slikanje, ko se srečava.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.