Nasveti za pripravo jesenske garderobe

Pred nami so temna jutra in mrzle moči, zato moramo garderobo ustrezno prilagoditi. Če še niste začeli načrtovati zimske garderobe, je sedaj pravi čas. Jaz se pri načrtovanju jesenske garderobe držim šest pravil.


Pospravi garderobno omaro

Vsako pomlad in jesen je potrebno pospraviti omaro. Le tako boste naredili prostor za nove stvari in preverili kaj vam še ustreza. Morda vam je stara jakna že premajhna ali je ponošena je čas za nakup nove jakne. Lahko pa tako kot jaz, že več let hranite oblačila manjše številke, za vitke čase, ki pravzaprav nikoli ne pridejo. Oblačila, ki vam niso prav podarite v dobrodelne namene ali pa jih prodajte na socialni omrežjih.

Izdelaj jesenski seznam

Najlažje to naredim tako, da na posteljo zložim kombinacije oblačil in razmislim, kaj mi manjka oz. kaj bi morala zamenjati. Pripravim si kombinacije videzov, ki jih bom nosila to sezono. S tem prihranim kar nekaj časa pri izbiri kombinacije oblačil.

Ne pozabite tudi posebnih dogodkov, kot je novoletna zabava ali božič. Razmislite, katera oblačila so še aktualna in bi jih lahko uporabili v jesenskem outfitu tudi to sezono.

Pogosto med pospravljanjem pozabimo pospraviti omaro za čevlje. Jaz sem lani tik pred zdajci ugotovila, da se je škornjem odlepil podplat.

Raziskuj

Na spletu obiščite svojo najljubšo spletno trgovino in so oglejte najnovejšo kolekcijo jesen/zima. Oglejte si kateri slogi in trendi so aktualni v tej sezoni in pomislite kaj od tega imate že doma.

Upoštevaj svoj življenjski slog

Popolna garderoba odraža vaš življenjski slog. Če delate v pisarni in rade posegate po visokih petah, kot jaz, potem pri načrtovanju sledite temu stilu in se odločite za eleganten plašč in kostim. Tiste, ki veliko preživite na terenu izberite nizke čevlje in športne jakne.

Barvna zgodba

Zaradi praktičnosti je smiselno, da izbirate jesensko/zimska oblačila v črni, sivi, bež, rjavi in ostalih naravnih barvah. Priporočam, da ne posegate po živih barvah, saj jih boste težko kombinirali. Raje se poigrajte s različnimi teksturami in vzorci. Ne pozabite tudi na brezčasna jeans oblačila, ki jih lahko kombinirate skoraj s čimer koli.

Kvaliteta pred kvantiteto

Omara mora biti pregledna, sicer boste vsako jutri slabe volje ob iskanju najljubšega kosa, ki bi ležal nekje na dnu omare. Izberite kakovostne kose, ki jih boste lahko nosile več sezon. V vaši omari ne sme manjkati kvaliteten pulover (bel, črn), kavbojke, blazer,  jakna, bluza in majice s dolgimi rokavi. Ne pozabite tudi na dodatke, kot so šal, kapa, rokavice itd.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.