Odejica za novorojenčka

Si želiš svojemu malčku podariti večen spomin? Potem ti predlagam, da obiščeš bližnjo trgovino za pletenje in se posvetuješ s prodajalko koliko materiala potrebuješ. Najin malček prihaja v decembru, zato je topla odejica obvezna oprema, ki mu bo ostala v spomin za celo življenje.


KAJ POTREBUJEŠ?

  • Predivo
  • Kvačko, ki naj bo primerne debeline izbranemu predivu
  • morebitne okraske (pazi, da ne bodo predrobni in jih ne bo mogoče odstraniti)

Če se boš odločila za dekoracijo odeje z gumbki ali drugimi dodatki pred nakupom pomisli, ali so delci dovolj majhni, da bi se z njimi otrok lahko zadušil in ali jih je mogoče na silo odtrgati iz odejice. Moči mini rokic ne gre podcenjevati.

Na srečo so v jesenskih mesecih trgovine založene s materialom za pletenje ali kvačkanje. Na poti domov iz ginekološkega pregleda sem se vstavila v Tediju in nakupila vse potrebno za pleteno odejico. Izdelava mi je vzela le 2 popoldneva. Čas ni izgovor, da ne bi svojemu otroku izdelala nekaj kar mu bo v spomin.

Pogosto slišim od punc, da one pa res niso za kvačkanje in jim nikoli v otroštvu ni šlo. Ni pomembno ali si za to ali nisi, pomemben je dober namen.

Razmišljam o mojem drugem pletenem podvigu z vzorcem.

Želim ti veliko ustvarjalnih trenutkov.

Teja

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.