Pritisk v ušesih med nosečnostjo

Pritisk v ušesih je neprijeten občutek, ki smo ga že vsi doživeli v življenju. Lahko se pojavi pri vožnji z vozilom, dvigalom ali letalom. Kaj pa če se dogaja vsak dan?

Točnega vzroka zdravniki ne poznajo

Med obiskom pri osebnem zdravniku in ginekologu sem omenila neprijeten občutek v ušesih. Nihče ne pozna točnega vzroka. Sluhovod ni zamašen in vzroka za nastanek neprijetnega občutka v ušesih niso našli.

Pojav je pri nosečnicah redek in jaz sem nesrečnica, ki ga imam priložnost občutiti že od 20. tedna dalje. Pritisk v ušesih me najbolj moti pri govoru. Občutek imam, da se nahajam v komori in na vse ljudi okoli sebe kričim.

Kdaj je občutek pritiska v ušesih lahko nevaren

Občutek pritiska v ušesih se pojavi ob povečanem pritisku ali spremembi hormonov. Če se tudi ve srečujete s podobno težavo, o tem obvestite ginekologa. Predlagam, da si sposodite merilec krvnega tlaka in ga med pritiskom v ušesih izmerite. Če se vam je pritisk povečal pokličite ginekologa.

Pritisk v ušesih je lahko samo pokazatelj podivjanih hormonov, proti čemur ne moremo nič narediti. Stisnite zobe, po porodu bo boljše.

Kako si pomagate pri pritisku v ušesih med nosečnostjo

Tiste, ki hodite v službo vas pritisk v ušesih zagotovo ovira pri delu – vendar to ni razlog zaradi katerega bi šle na bolniško. Poskusite lahko naslednje:

  • Zehajte
  • Popijte kozarec vode
  • Poskusite se prijeti za nos in pihniti
  • Priklonite se
  • Počitek

Meni pomaga samo zadnja rešitev. Med priklonom ali počepom se moram zaradi spremenjenega ravnotežja prijeti za mizo ali stol, vendar pomaga.

Nasvet za nosečke, ki hodijo v službo: če v službi priklonov ne moreš izvajati se odpravi na WC. Slišati je čudno, vendar le tako boš lahko funkcionirala normalno.

Za pritisk v ušesih je lahko kriva tudi utrujenost. Nosečnice si pogosto naložimo preveč dela. Trudim se, da si pogosteje privoščim počitek. S tem mi trebuh redkeje otrdeva in pritisk v ušesih je manj moteč.

Želim ti čim manj pritiska v ušesih 🙂

Teja

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.