Pismo, ki bi ga morale prebrati vse nosečke

Draga nosečka,

ne glede na to ali si v prvih ali zadnjih mesecih ti iskreno čestitam. Vedi, da je razumljivo da si nervozna in zmedena zaradi številnih stvari, ki te čakajo. To ti pišem zato, da veš da nisi sama! Popolnoma normalno je, da se počutiš slabo – to boš prebrodila. Otekla stopala in slabo počutje bo minilo, ko boš v svojih rokah držala svojo največjo srečo in takrat boš vedela, da je bilo vredno.

Čeprav otroška sobica ali kotiček ni popolnoma v stilu, to ni pomembno. Pomembno je, da se bosta ti in otrok v svojem malem raju dobro počutila.

Morda ti dojenje ne bo takoj steklo ali ti sploh ne bo. Ne obupaj. V tvojem srcu je ogromno ljubezni in otrok bo vseeno zrasel, tudi ob adaptiranem mleku, to ti lahko povem iz lastnih izkušenj. Prav nič se otrok ne razlikuje od dojenih otrok in v enem letu ni bil niti enkrat BOLAN.

Ne poslušaj vseh nasvetov. Vsak vzgaja po svoji vesti in občutku. Edini pravi nasvet ti lahko dajo tvoji starši,  sad njihove vzgoje si ti in če ti je všeč to kar si postala sledi njihovim navodilom. Starši ki imajo otroke malo starejše kot je tvoj ti težko svetujejo glede vzgoje, ker so samo posadili seme, ki še ni dozorelo.

Nosečka, trenutno se vse vrti okoli tvojega trebuščka in si v središču pozornosti. Kmalu se bo to spremenilo. Naj te to ne žalosti. Si tista, ki boš dala življenje majhnemu bitju. Si predstavljaš kakšen čudež je to? V tebi raste majhno bitje, ki bo nekoč samostojno.

Nosečka prav je da govoriš o svojih čustvih in strahovih. Več informacij boš imela, lažje ti bo. Obkroži se s prijatelji, ki jim lahko zaupaš.

Sprosti se! Otrok bo uredu. Vse se bo dobro izteklo. Dojenček bo najbolj perfektna stvar v tvojem celem življenju.

Počivaj in privošči si ogromne količine svoje najljubše hrane. Med nosečnostjo ima hrana boljši okus in bolj diši 🙂

Uživaj v vsak fazi nosečnosti. Fotografiraj trebušček najmanj enkrat mesečno – to ti bo nekoč veliko pomenilo.

Ne pozabi nase! Privošči so nosečniško masažo, manikuro, pedikuro in druge tretmaje, ki te bodo osrečili. Po porodu nekaj časa ne bo časa za to.

Ne beri porodnih zgodb z grenkim priokusom. Tudi če bi bila tvoja izkušnja enaka, ni nujno, da bi jo dojemala negativno.

Beri srečne zgodbe. Napolni se z energijo in optimizmom. Porod je edina bolečina za katero boš nagrajena.

Nosečka, želim ti veliko energije vseh 9 mesecev in čudovit zaključek.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.