Mami testira: Igralna podloga Casmatino

Ob nakupu večjih kosov pohištva za otroško sobico pogosto pozabimo na prostor, kjer se bo malček igral. Čeprav Nik že hodi stabilno najbolj uživa ob zlaganju kock, lončkov in kuhanju na tleh. V enem letu smo kupili že dvoje puzzle. Kljub temu, da sem jih na spodnji strani zalepila s papirnatim trakom so Nikovi prstki našli pot do traku. Dodatna slabost puzzlov je tudi ta, da jih, ko jih enkrat zlepiš, ne moreš več odlepiti, kaj šele vzeti sabo.

Želela sem podlogo za na tla, ki bo varna, praktična za prenašanje in atraktivnih barv. Priznam, da sem si ogledala kar nekaj podlog. Kljub lepim fotografijam in zanimivim opisom me je zmotila njihova majhnost. Za pokritje igralnega prostora bi potrebovala dve ali celo tri. Iskala sem namreč podlogo, ki bo dovolj velika za celo našo družino. In jo tudi našla. Razložena igralna antialergijska podloga Casmatino je velika 200 x 140 cm in debela 0,9 cm kar predstavlja zadostno zvočno izolacijo za sosede in zaščito tako otroka kot tudi tal.

Všeč mi je, da je podloga brez vonja in kar je najpomembnejše za vsako mamo – zadostuje evropskim standardom kakovosti. 

Zaradi enostavnega zlaganja jo vsakič vzamemo k babici ali včasih tudi ven na igrišče. Zlaga se kot blazina iz blaga in je neverjetno lahka. Tehta komaj en kilogram. Shranjujem jo v ultra lahki torbi, ki sem jo prejela poleg podloge in jo zaradi dolgih ročk lahko nosim kar čez ramo.

Casmatino ima na voljo podloge različnih barv in vzorcev, nekatere izmed njih pomagajo pri spoznavanju črk, barv, predmetov in živali. Naša družina obožuje morje, zato sem se v podlogo z morskim motivom Mariner zaljubila že na prvi pogled.

Primerna tudi za nosečke srečke

V 32. tednu nosečnosti vsako jutro po nočnem vstajanju zaradi Nikovih zobk zbiram moči, da vstanem in pretegnem mišice v upanju na lahek porod.

Podloga prav pride tudi očku med delanjem trebušnjakov in sklec in meni tekom napornega dneva, da se na hitro odpočijem. Mamice boste lahko potrdile, da imajo otroci največ energije ravno takrat, ko se me zleknemo na posteljo, zato moramo prostor za počitek najti drugje.

Pogosto mi zmanjka časa tudi za kavo, ki je zaradi nizkega pritiska med nosečnostjo zame zelo pomembna. Večinoma jo spijem med igro z Nikom, se je pa tudi že zgodilo, da sem nanjo pozabila. Ob vrnitvi iz WC-ja sem našla zadovoljnega Nika, ki je čofotal po kavni luži. Da ne govorim o vonju, ki ga je pustila kava na puzzlih in zoprnemu čiščenju kavnih ostankov, ki so stekli med špranje puzzlov.

Casmantino podloga nima špranj in jo je zato enostavno čistiti. Čaj, kava in pasje dlake ji ne pridejo do živega. Če potegnem črto, podloga CASMATINO zadovoljuje vsa moja pričakovanja in jih s svojo kvaliteto celo presega.

 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.