Pomoč ob rojstvu otroka v letu 2021

Dojenček potrebuje marsikaj. Od vozička, do posteljice, plenic in drugih negovalnih pripomočkov. V nadaljevanju sem vam pripravila seznam finančnih pomoči, ki jih lahko zahtevate ob rojstvu otroka.

Pomoč države ob rojstvu otroka

Do pomoči so upravičeni vse novopečene mamice ali očki. Vlogo lahko odda le eden od vaju. Pomoč ob rojstvu otroka je namenjena nakupu opreme za novorojenčka. Za otroke rojene v letu 2020 pomoč znaša 286,72 evrov, za otroke rojene po 1.1.2021 znaša 350 €.

Vlogo izpolnite in oddate na center za socialno delo, na območju katerega imate prijavljeno stalno prebivališče. Vloga je dostopna na POVEZAVI. 

Pomoč občine ob rojstvu otroka

Nekatere občine svoje občane dodatno nagradijo z nagrado ob rojstvu otroka. Nagrada je lahko vezana na socialni status ali pa pripada vsakemu, ki ima stalno prebivališče v občini. Za več informacij o pomoči in upravičenosti do nje se obrnite na vaš CSD. 

Materinski dopust

Več o dopustu si preberite na POVEZAVI

Protikoronski paket 7 (#PKP7)

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence: eden od staršev oz. posvojitelj otroka s stalnim prebivališčem v Sloveniji, rojenega v času od 1. januarja 2020 do enega leta po koncu epidemije, bo prejel enkratni solidarnostni dodatek za novorojencev višini 500 evrov. Izplačilo:
– izplačilo za otroke, ki so se rodili do sprejetja zakona, bo izvedeno do 31. 3. 2021,

 

Vir: https://www.gov.si/novice/2019-12-20-novosti-na-podrocju-starsevskega-varstva-in-druzinskih-prejemkov/

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.