Rešitve za vedno pospravljene otroške igračke

Eden največjih izzivov starševstva je ukvarjanje z igračami otrok.  Resno je kot pravijo: ko imaš otroke, njihove igrače običajno prevzamejo celotno stanovanje. Ne glede na to, ali je vaš življenjski prostor velik ali majhen ali imate namensko igralno površino ali ne, je to težava večine staršev z majhnimi otroki. Igrače niso samo vizualno moteče, temveč tudi nevarne. Predstavljajte si, da medtem ko imate v naročju otroka pohodite Lego kocko. Se sliši znano? Čas je, da prevzamete nadzor nad igračami. 


Za začetek…

Najprej na kup zložite vse igrače, ki jih imate in razvrstite po kategorijah. Tako boste lažje našli najboljše rešitve za shranjevanje igrač.

Moja razdelitev je:

  • Plišaste igrače
  • Kocke (več vrst)
  • Avtomobili (večji, manjši)
  • Večje plastične igrače
  • Manjše plastične igrače (grizala, ropotuljice itd.)
  • Playroll igre (set za kuhanje, set za zdravnike itd.)
  • Sestavljanke (takšne in drugačne)

Ko imaš pred sabo vse igrače je njihovo razvrščanje lažje.

Košare

Ena izmed pametnih rešitev za vedno pospravljeno sobo so košare iz blaga. Prednost košar je, da v sobi ne predstavljajo nevarnosti, saj so mehke in če majhnega otroka premaga utrujenost, ste lahko brez skrbi glede poškodb. Vanje lahko spravite vse plišaste igračke in druge drobnarije. Uporabne niso le v otroški sobi. Prav vam bodo prišle tudi v dnevni sobi za shranjevanje odeje, v predsobi za shranjevanje šalov in rokavic…idej za uporabo je neskončno. Košare so vsestranski pripomoček za shranjevanje, ki pride prav praktično kjerkoli.

Zaboji za shranjevanje

Zaboji za shranjevanje so del pohištva, ki popestri vsak prostor. Predlagam vam, da izberete zaboj na koleščkih, tako ga boste lažje premikali v prostoru in bo vedno na dosegu otroških rok. Nam zaboj služi za shranjevanje posteljnine, zimske vreče in rezervne odeje. Tako mi ponoči ni potrebno brskati po omari in iskati odejo. Zaboj fanTa uporabljata tudi kot dodatno površino za igranje.

Več idej za shranjevanje v zaboje najdete tukaj 

Viseči predalniki

Viseči predalniki so otrokom nedostopni, kar pomeni, da vanj lahko spravite vse stvari, ki za otroke predstavljajo nevarnost. Meni viseči predalnik pride prav za prvo pomoč pri previjanju ponoči. V njemu imamo rezervno pidžamo, pleničko in kreme za vsakodnevno rabo.

Več idej za shranjevanje in cenovno ugodnih rešitev najdete na spletni strani LILU.SI. Za 15% nakup na vse izdelke uporabite kodo: MINIROKICE15.

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.