Seznam nepotrebnih stvari za v porodnišnico

Prepričana sem, da si prebrala ogromno seznamov stvari, ki jih potrebuješ za v porodnišnico. V prvi nosečnosti sem z nakupovanjem stvari za v porodnišnico začela že 2 meseca prej. Že po prvem dnevu sem ugotovila, da imam nekaterih stvari premalo in drugih preveč. Zato sem ti pripravila seznam stvari, ki mi niso prišle prav in obrazložila zakaj ne. 

Kovček

Verjameš, da za 3 dni potrebuješ skoraj enako količino stvari, kot za en teden dopusta? Naj te spomnim, da odhajaš v porodnišnico in ne na dopust. Pri prvem porodu sem zaradi bolezni partnerja vzela sabo kovček. Nisem vedela ali me bo kdo obiskal, ali mi bo kdo lahko prinesel stvari in nisem vedela, kako bom šla nazaj. Pred odhodom v porodnišnico sem na kuhinjsko mizo nastavila torbo za dojenčka in lupinico in upala, da me bo kdo prišel iskat.

Ko sem prišla v porodnišnico sem opazovala pare, ki bodrijo eden drugega. Na trenutke sem zaznala, da je sedenje v triaži za moške celo bolj stresno kot za ženske. Ko so me poklicali na CTG sem se s težavo prebila iz kota triaže s svojim kovčkom. Ker sem rodila pozimi sem imela na sebi dva puloverja in ogromno bundo. Naloga moških je bila med drugim, da so poskrbeli za stvari partnerke, jaz pa sem sama za sabo v eni roki vlekla kovček in v drugi roki bundo. Zahvaljujoč ginekologinji in sestram na triaži sem stvari lahko pustila po pregledu v ordinaciji in so prišle kasneje za mano v sobo.

Nikoli ne veste ali boste imele ob sebi partnerja ali bo splet okoliščin nanesel, da boste rodile same ali vsaj šle same skozi prve postopke. Zato previdno s stvarmi. Sabo vzemite vikend torbo in le najnujnejše stvari. Dovolj vam bo že večja vikend torba.

Copati s trdim podplatom

V Ljubljanski porodnišnici sem že v triaži dobila plastične copate, podobne crocsom. Res, da niso po zadnji modi, ampak boš lahko tiste tri dni preživela v njih. Tako da dodatnih copat ne potrebuješ.

Nekje sem celo prebrala, da je dobro imeti s sabo japonke za tuširanje. Plastični copati iz porodnišnice so popolnoma uporabni tudi za tuširanje.

Bombažne spodnje hlačke

Jih ne potrebuješ. V porodnišnici dobiš hlačke za enkratno uporabo, ki ti bodo prav prišle tudi doma. Bombažnih ne boš potrebovala.

Make up

Življenje v porodnišnici bo vezano izključno na bolniško sobo. Ne boš se sprehajala po hodnikih in prišla v stik s zunanjim svetom, zato make- upa v porodnišnici res ne potrebuješ. Enako velja za nakit in ostale lepotne pripomočke.

Brisača za tuširanje

Med osnovno oskrbo v porodnišnici spada tudi redno tuširanje. In tuširanje ni mogoče brez brisače 🙂 Vsaka porodnišnica ima na voljo dovolj brisač, da svoje ne boš potrebovala.

Trenirka

Vse porodnišnice imajo na voljo bolnišniške halje in plašče. Prednost bolnišniških oblačil je ta, da ti jih ni potrebno prati in ti jih zamenjajo brez težav, če se umažejo (npr. zaradi iztekanja mleka ali čišče).

Preberi si še: Seznam stvari za v porodnišnico, ki jih potrebuje mamica

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.