V 30. tednu že pripravljen na porod

Kmalu po drugem tromesečju sem imela občutek, da bo tretje tromesečje trajalo kar nekaj časa. Čas pa mine veliko hitreje, kot sem si predstavljala. Spanje je slabše in otrok me že pošteno “tišči dol”. Na začetku se zdi, kot da bo nosečnost trajala in trajala, ko pa se bližaš koncu spoznaš svojo zmoto. Po eni strani bom nosečnost pogrešala – tisti občutek, ko veš da v tebi bije še en srček. Po drugi strani pa sem si v trenutkih slabosti zaželela, da bi vse hitro minilo. Vendar vse se enkrat konča…

V 30. tednu sem obiskala ginekologa. Pred ultrazvokom me je vprašal “ugibajte, kako je otrok obrnjen”. Nisem si upala nič ugibati, čeprav v sebi čutim, da je že pripravljen na najino srečanje.  Glede na količino plodovnice se otrok več ne bo obrnil in sedaj lahko s partnerjem samo čakava na akcijo. V meni že nekaj časa vre eksplozija različnih čustev, koktajl mešanih občutkov, hormonov. Po eni strani se še nikamor ne mudi, po drugi strani pa bi čim prej rada v roke dobila malo štručko.

Razumljivo je, da skoraj v vsakem trenutku dneva pomislim na mojo porodno izkušnja. Kakšna bo? Bo prišlo do zapletov? Bom tudi jaz ena izmed tistih, ki bo uporabila #ustavimotisino?

Moj nasvet za vse nosečke, ki ste tedne za mano je, da ne berete, niti ne poslušate tragičnih zgodb. Vse kar se zgodi, se zgodi tako, kot nam je bilo namenjeno. Tekom življenja bomo zagotovo spoznale, da so bile naše izkušnje samo priložnost za osebno rast in novo učenje, čeprav mogoče boleče. Namesto branja negativnih zgodb raje v roke vzamem krpo in začnem pripravljati gnezdece.

 

Oblačila sem že oprala in zlikala. Zibelko imava že pripravljeno, ravno tako cel kup kozmetike in zalogo plenic za prvi mesec.

 

Bolj se bližam koncu bolj me je strah – STRAH PRED NEZNANIM. Ljudje smo čudna bitja, bojimo se neznanega, ko pa je vse za nami, hitro pozabimo, da smo se česa bali.

Pogosto se zalotim, da premalo zaupam ljudem okoli sebe. Občutek imam, kot da se bo brez mojih nakupov in pospravljanja čas ustavil. Pa ni res! Okoli sebe imam čudovite ljudi, ki jim lahko zaupam in vem, da bodo ob meni takrat, ko jih bom najbolj potrebovala.

Bodoča mamica Teja

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.