5 razlogov zakaj mamice potrebujemo 5 minut za kavo

Sem ljubiteljica kave. Med potovanji z dragim sem okusila kave številnih evropskih mest. Na koncu lahko potegnem črto in zatrdim, da je okus kave le delček kavne izkušnje. Veliko pomembnejše je s kom si privoščiš kavo, kako se ob tem počutiš in kakšne spomine ustvariš. Torej- najboljša kava je doma.


RAZLOG 1: RUTINA

Priznam, brez dišeče kave si dneva ne predstavljam. Še posebej cenim tista jutra, ko me poleg otroškega joka prebudi vonj kave. Dan se je začel! Partner za štedilnikom, otrok pa v pričakovanju mamičinega objemčka. Je še kaj lahko bolj popolnega?

Že pred prihodom novega stanovalca sva uvela obrede v družinsko življenje. Naš dan se začne z zajtrkom in skodelico kave . Ko bo Nik starejši se bom trudila ohranjati rutino, vsaj s skodelico kakava.

RAZLOG 2: OBČUTEK MIRU

Kava mi omogoča da začnem dan premišljeno. Kava v elegantni skodelici mi prinaša občutek miru. Vem, da boste rekli naj kar uživam dokler Nik ne začne teči okoli. Res je! In uživala bom vsak trenutek dokler bom lahko.

Nekoč bo Nik velik fant in bo odtekel iz gnezda, takrat bo kava predstavljala občutek miru, pomešanega s spominom na direndaj in mrzlo kavo zaradi obveznosti z Nikom. Nič zato. Veselim se vsakega trenutka, ki ga bom posvetila sinu.

RAZLOG 3: ORGANIZACIJA MISLI

V mislih si na časovnico postavim dnevne obveznosti. S partnerjem si razdeliva naloge, ki naju čakajo tekom dneva. Sva prav poseben par. Najine naloge se ne delijo na moška in ženska opravila, ampak vse počneva skupaj (ne dobesedno). Včasih on pomije posodo in jaz pri-vijačim na steno polico. Včasih on zlika perilo in jaz splezam do lestenca in menjam žarnico.

Pravijo da načrtovanje obsega večino opravljenega dela. Tisti, ki načrtujejo hitreje in lažje opravijo delo. Zato predlagam, da med kavico naredite kakšen mini načrt. Zbudite se pol ure pred rutinskim bujenjem in si v miru privoščite tisto kar si zaslužite – SKODELICO tople kave.

RAZLOG 4: OBLIKA SAMOPOMOČI

Življenje nam ponuja takšne in drugačne preizkušnje. Pride dan, ko se nam zdi brezizhodno in nič več ne deluje. Takrat ti lahko pomaga samo kava.

Skodelica tople kave ne pogreje samo mojih rok, ampak tudi mojo dušo. Čudovit vonj po kavi naredi moj svet obvladljiv. Čutna kavna izkušnja napolni dušo na način, ki ga ne more opraviti nobeno drugo dejanje.

Včasih tudi mamica potrebuje pomoč in ne samo otrok. Mamice ne pozabite nase! Privoščite si skodelico in se vsaj za 5 minut občutite neverjetno moč.

RAZLOG 5: DODATNA SUPER MOČ

Starši včasih potrebujemo dodatno super moč. Gorivo za premagovanje dneva, še posebej če je za nami neprespana noč. Otroka ne zanima ali ste dobro spali ali ne, samo da on dobi čajček tudi sredi noči.

Ste vedeli, da ima zaspanost enake posledice kot pijanost? Pade nam koncentracija in počasneje opravljamo vsakdanje obveznosti. Izkoristite super moč skodelice kave (to velja tudi za očke :)).

Veliko užitkov ob uživanju tople ali mrzle (odvisno od starosti otroka) kave 😀

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.