5 snežnih iger, ki se jih letos morate igrati

Igranje na snegu spodbuja ustvarjalnost, fizično aktivnost, socializacijo, povečuje samozavest in izboljšuje ročne spretnosti. Čeprav nas včasih mrzlo vreme ne vleče iz toplih domov je škoda, da bi zamudili otroške radosti na snegu.


Snežni angeli

Igra “Snežni angeli” je enostavna in zabavna igra za otroke, ki se lahko igra na snegu.

  • Otroci se morajo uleži na svež sneg in razširiti roke in noge.
  • Roke in noge premikajo v krogu, tako da ustvarijo v snegu odtis, nastanejo krila in obleka.
  • Po končani igri, se lahko otroci pogovorijo o tem, koliko snežnih angelov so ustvarili, kateri je bil največji ali najlepši.

Igra “Snežni angeli” je odlična za razvijanje motoričnih sposobnosti otrok in spodbuja kreativnost in radovednost. Poleg tega lahko igra “Snežni angeli” tudi spodbuja socializacijo med otroki, saj se lahko igrajo skupaj in delijo svoje izkušnje ter se medsebojno spodbujajo in pohvalijo za svoje snežne angele. Igra lahko tudi spodbuja razvoj jezika, saj otroci lahko govorijo o svojih izkušnjah, primerjajo svoje snežne angele in opisujejo kako so jih ustvarili. Dodatno, lahko se igra povezuje z drugimi aktivnostmi na prostem, kot so snežni gradovi, kar bo otrokom omogočilo, da se gibajo in se zabavajo na prostem.

Snežni gradovi

Je zabavna in ustvarjalna igra za otroke, ki se lahko igra na snegu.

  • Za igro potrebujete sneg in orodje za gradnjo, kot so lopatke in vedra.
  • Otroci se lahko razdelijo v skupine ali pa delajo posamično.
  • Za začetek, otroci začnejo zbirati sneg in ga zložijo v kup, ki bo služil kot osnova za grad.
  • Nato izdelajo stene gradu in dodajo podrobnosti.
  • Ko je grad končan, lahko otroci ustvarijo snežnega kralja ali kraljico in ga postavijo v gradu.
  • Igra se lahko nadaljuje z izdelavo več snežnih gradov, tekmovanjem za najlepši grad.

Igra “Snežni gradovi” spodbuja otroke k ustvarjalnosti in spodbuja njihovo sposobnost planiranja in izvajanja. Poleg tega lahko igra “Snežni gradovi” tudi razvije otrokove motorične sposobnosti in koordinacijo rok in oči.

Kepanje

Prepričana sem, da to igro dobro poznate. Tisti, ki prejme več kep izgubi bitko. Kepanje je lahko zabaven način za otroke, da se gibajo in preživijo čas na prostem med zimskimi meseci. Prav tako lahko igra pomaga otrokom razvijati koordinacijo rok in oči, kot tudi sposobnost za timsko delo in igro z drugimi otroki.

Iskanje zaklada Snežnega kralja

Ravno malo pred tem ko je zapadel sneg je Snežni kralj izgubil v snegu svoj zaklad. Ga bodo vaši otroci odkrili? Za lažjo usmeritev na sneg zapičite palčke, ki označujejo možnosti skritega zaklada in pod eno palčko zakopljite zaklad.

Snežni pikado

Na drevo s kredo narišite tarčo. Vanjo naj otroci mečejo kepe. Tisti, ki bo večkrat zadel tarčo je zmagovalec.

Je sneg res mrzel

Otroku dajte v roko kepo snega in naj se igra z njo.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.