Na 7 načinov lahko prihranite pri nakupu otroških stvari

Dojenčki potrebujejo marsikaj. Od plenic, negovalnih krem, tetra plenic do posteljice, omare in oblek. Ob seštevanju mesečnega zneska hitro pridemo do 100 € in več. Z nekaj pametnimi potezami je mogoče stroške optimizirati. V nadaljevanju sem vam pripravila nekaj nasvetov za preudaren nakup otroških stvari.


Pred porodom kupite le najnujnejše

Prijateljice bodo z veseljem sestavile seznam stvari, ki jih potrebuješ za otroka. Nekatere mamice potrebujejo več pripomočkov kot druge, zato ni nujno, da boš potrebovala vse iz seznama.  Za začetek s partnerjem kupita le najnujnejše. Sprehodita se po trgovini in si oglejte kje se kaj nahaja. Velika verjetnost je, da ga boš že iz porodnišnice ali šele v prvih dneh doma poslala v otroško trgovino.

Priskrbite si vzorce in obiskujte sejme

Pred nakupom novega izdelka v trgovini zaprosite za vzorec. Otroci različno prenašajo izdelke in morda vašemu otroku izdelek ne bo ustrezal.

Odličen način za pridobitev vzorcev je obisk sejma. Dodatna ugodnost sejmov so sejemski popusti, ki pri nakupu otroških izdelkov pridejo še kako prav. Na sejmu imate priložnost spoznati prodajalce spletnih trgovin v živo, z njimi pokramljati, pridobiti informacije in poskusiti izdelke. Splača se vam biti tam.

Primerjajte cene preko spleta

Spletno nakupovanje je velikokrat ugodnejše od nakupovanja v fizični trgovini. Ni vam potrebno sesti v avto, iskati parkirišča in porabljati dragocenega časa. Nakup lahko opravite tudi sredi noči. Veliko mamic to počne kar med dojenjem.

Kljub na videz ugodnim cenam, jih pred nakupom primerjajte. Pri spletnem nakupovanju bodite pozorni na kode za popust, ki se največkrat nahajajo na bannerju ali na pop-up oknu.

Nakupujte na razprodajah

Če že morate kupiti nekaj kosov oblačil, te kupite na razprodajah. Dojenčku je vseeno ali je oblečen po zadnji modi ali nosi še staro kolekcijo. Naš Nik je februarja še vedno nosil božično kolekcijo. In nato še dva meseca kolekcijo zmajčkov, ki je bila hit prejšnjega leta.

Včlanite se v baby klube

Čeprav imate doma že tono kartic, se vam splača prijaviti tudi v baby klube. Trgovine mesečno ponujajo ugodnosti za dojenčke, ki veljajo samo za člane kluba. Dodatna prednost klubov je zbiranje točk. Nad določenim številom zbranih točk prejmete popust za naslednji nakup. Tako lahko dodatno prihranite.

Bodite pametni pri nakupu plenic

Kupci smo prepričani, da so večja pakiranja cenejša. Pa ni vedno tako. Pri nakupu vedno primerjajte ceno ceno ene plenice. To storite tako, da ceno zavoja plenic delite s številom plenic, ki jih vsebuje ovoj. Enako velja za druge proizvode. Skoraj ob vsakem obisku trgovine naletim na ponudbo, kjer se xxl pakiranje vbistvu ne splača. Zato bodite pozorne.

V času akcije nakupite večjo zalogo plenic, tako vam jih ne bo potrebno kupovati po redni ceni. Vsak prihranjen € se pozna.

Če ste pripravljeni dnevno čistiti pralne plenice, je tudi to odličen način prihranka denarja. Enkrat kupite komplet pralnih plenic, ki jih lahko uporabljate več mesecev. Hkrati pa naredite nekaj dobrega za okolje.

Rabljena oblačila, zakaj pa ne?

Dojenčki oblačila zaradi pospešene rasti nosijo kratek čas. Zato razmislite o nakupu ali izmenjavi otroških oblačil iz druge roke. Po navadi mamice po simbolični ceni prodajajo paket oblačil, lahko pa se dogovorite za izmenjavo oblačil. To še posebej pride prav, če imate shranjena oblačila od fantka, pričakujete pa punčko.

Če imate starejšo sestro ali brata, ki se je že srečal s starševsko vlogo, ju prosite, da vam nekaj kosov prihrani. Niku veliko oblekic podari bratranec. Bundice so bile nošene samo nekaj mesecev, zgodi pa se tudi, da dobiva oblačila, ki so še z etiketo, ker je otrok prehitro zrasel.

Preberi še: Naj si izposodim ali kupim otroško opremo?

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.