Naj si izposodim ali kupim otroško opremo?

Prihod novorojenčka sabo nosi tudi veliko finančno breme. Tistim mamicam, ki bomo imele med otrokoma manjšo starostno razliko je nekoliko lažje. Obleke, pripomočke in nekatere kose opreme še vedno imamo in jih lahko ponovno uporabimo pri novorojenčku, nekateri stvari pa je potrebno vseeno kupiti ali si jih izposoditi.


Prva izposoja

Prvi kos opreme, ki sem si ga izposodila je bila tehtnica za dojenčke in to popolnoma nepričakovano. Marsikatera mamica bi ob tem rekla, da je bolje imeti svoje. Zame bi bil nakup popolnoma neracionalen, če odmislim dejstvo, da sem okrog hodila nenaspana, kot zombi in obisk trgovine je bila zadnja briga. Tehtnico sem potrebovala le za nekaj tednov, zakaj bi kupovala in se potem še ukvarjala s prodajo – če bi sploh uspela prodati tehtnico.

Mamica, toplo ti priporočam, da si pred odhodom v porodnišnico na TO-DO listo dodaš tudi ogled spletnih strani, kjer si boš v primeru, da bi tehtnico za spremljanje teže dojenčka potrebovala, le to lahko izposodila v najkrajšem možnem času. Ko boš v situaciji, kot sem bila jaz in jo boš nujno potrebovala ne bo časa za obiske prijateljic, ki ti lahko prinesejo viruse in skakanje po trgovinah.

Zakaj sem tehtnico potrebovala?

Nik se je rodil z nizko telesno težo, v porodnišnici je težo dodatnih zgubil za 12 %, kar je več od pričakovanega upada teže (10 %) . Na dan odhoda sta se moji porodnišni cimri pakirali za domov, jaz pa sem ostala v halji – misleč, da bom ostala v porodnišnici. Nihče mi ni sporočil, da tudi midva lahko odideva v domače okolje. Pozvonila sem na rdeči gumb in sestro prosila, da preveri ali tudi midva odhajava domov. Na odločitev sem čakala eno uro, nakar je sestra prišla z odpustnim pismom, kjer je bilo patronažni sestri naročeno, naj obvezno dnevno preverja otrokovo težo.

Patronažno službo sem obvestila naj patronažna sestra sabo prinese tehtnico. Prišla je brez tehtnice in mi obrazložila, da s tehtanjem ni potrebno pretiravati. Kot mama sem se nad tem odgovorom zgrozila. Če je potrebno težo nadzirati, jo je potrebno nadzirati.  Še isti dan sem pobrskala po spletu in naročila izposojo tehtnice. Na srečo je bila pri meni že naslednji dan.

 

Oprema, ki jo uporabljamo nekaj mesecev

Otroška oprema kot so grelci stekleničk, elektronska varuška, obposteljna posteljica in tehtnica je oprema, ki jo uporabljamo kratko obdobje. Enako velja za opremo, namenjeno mamicam kot sta AngelSounds in prsna črpalka, za katero pred dojenjem ne vemo ali jo bomo potrebovali.

Večina mamic razmišlja, da bodo opremo po prenehanju uporabe zlahka prodale, ne pravim da ni mogoče, obstaja verjetnost da boste imele srečo. V mislih imejmo, da enako razmišlja večina mamic in zato ni presenetljivo, da na Bolhi najdeš ogromno oglasov za otroško opremo, ki je v uporabi malo časa. Nakup iz druge roke predstavlja tudi tveganje – nobene garancije ni, da bo stvar res delovala in če karkoli ne bo uredu se nimate nikomur za pritožit.

 

Razlog, zakaj sem izbrala izposojo namesto nakupa

Okolje je zasičeno z izdelki, naša stanovanja so prepolna stvari, včasih celo dvakrat kupimo enak izdelek, ki ga v resnici ne potrebujemo.

Pri izposoji izdelek uporablja več oseb hkrati. S tem naredimo uslugo okolju in hkrati prihranimo. Izposoja je cenejša kot nakup novega izdelka in veš kaj lahko pričakuješ. Izposojevalnice otroške opreme se zavezujejo k doseganju visokih higienskih standardov. Vsaka skrb glede varnosti in čistoče je odveč.

Zakaj sem se v drugi nosečnosti odločila za uporabo AngelSounda?

Nik je bil zelo aktiven otrok že v trebuščku, neprestano je brcal in opozarjal nase. V drugi nosečnosti pa je gibov manj, to je bil tudi glavni razlog, da sem začela razmišljati o napravi s katero bi lahko zaznala bitje srčka in nežne gibe. Poklicala sem nekaj prijateljic in preverila ali so napravo uporabljale in ali bi mi jo posodile. Ena jo je imela, vendar jo je prodala . Druga je prvič slišala za AngelSounds in tretja mi je predlagala izposojo.

Angel Sound sem si izposodila pri www.baby-nega.si. Paket sem s hitro pošto prejela že naslednji dan in AngelSounds že veselo uporabljam. Če te zanima več o uporabi in naročilu AngelSounds te vabim k kliku POVEZAVE. 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.