5 trikov, ki ti bodo pomagali popiti več vode

Tudi ti tečeš za otrokom s čajčom in skrbiš, da je ta vedno topel, na svoj kozarec vode pa pogosto pozabiš?

Koliko vode si pa ti danes popila?

Večina bi se strinjala z mano, da popijemo premalo. Med nosečnostjo se vsaj enkrat mesečno potrudimo popiti dovolj, da ne bo v bakterij urina, kaj pa druge dni? Pripravila sem ti pet nasvetov, ki ti bodo pomagali popiti zadostno količino vode.

Pij iz steklenice

Steklenica ima več prednosti. Prva in najpomembnejša je ta, da lahko točno veš koliko vode si do konca dneva popila. Da boš lažje dosegla cilj imej steklenico vedno sabo.

Zakaj govorim o steklenici? Ker sem v zadnjem letu zamenjala že 4 plastenke in za njih porabila 40 € – kar je čista neumnost. Poleg nepotrebno zapravljenega denarja, tudi okolju nisem naredila usluge.

Med uporabo so vse moje plastenke dobile “čuden” vonj. Obarvale so se če sem vanje nalila kaj drugega kot vodo.

Kupila sem steklenico in upala, da bo zdržala vsaj en mesec preden jo bom razbila. Po dveh mesecih je še vedno cela zahvaljujoč posebni oblekici, ko jo ščiti pred padci. Pa še dobro je videti 🙂

Steklenica to go

Ko odhajaš od doma ključev in telefona zagotovo ne pozabiš. Kaj pa vodo?

Da boš dosegla svoj dnevni cilj popite vode steklenico vzemi sabo kamorkoli greš. Mene motivira misel, da bo steklenica z vodo življenjskega pomena, če ostanem v gneči 🙂

Steklenica pri postelji

Suh zrak še posebej v zimskih mesecih izsuši usta in tudi ustnice. Mamice, ki še vedno pogosto vstajate ponoči – kot jaz, najbrž poznate občutek hude žeje sredi noči? Da se vam to ne bo dogajalo imejte na nočni omarici steklenico z vodo.

Prej se boste navadile boljše bo – kakšen pomen ima steklenica vode ob postelji, dobro veste tudi tista mamice, ki svoje malčke dojite.

Personalizirana steklenica MadCat – MadCat

Steklenica je EKO

Povprečni Slovenec letno porabi 300 plastičnih vrečk, predstavljaj si koliko porabi šele plastenk. Priznam, da sem tudi sama še pred redno uporabo steklenice iz trgovinske police pogosto vzela plastenko z vodo, tistih nekaj centov se na proračunu ni poznalo, se pa je poznalo na okolju.

Skrb za okolje je pomemben razlog, zakaj raje kupiti steklenico za večkratno uporabo kot plastenko za enkratno uporabo. Bodimo vzgled otrokom.

Steklenice so moderne

Steklenice so že nekaj let modni trend, še posebej če so posebne. Mene moja steklenica vsak dan opomni na tisto, kar si sama pozabim povedati – da sem krasna. Prepričana sem, da imaš v mislih že idejo, kaj bi moralo pisati na tvoji steklenici. Si najboljša mamica, najboljša sestra, najboljša prijateljica ali enostavno kul?

Napis na steklenicah pride prav tudi v šoli namesto podpisovanja z alkoholnimi fulmastri, ki roko na srce, niso videti najbolje. Zakaj ne bi bil tvoj otrok najbolj kul v šoli s prav posebno steklenico.

Ideje za super steklenice najdeš TUKAJ. 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.