Eko pleničke za modne navdušence

Danes ti bom predstavila prav posebne pleničke, ki jih odlikuje elegantnost, kvaliteta, prijaznost do okolja in so primerne tudi za najbolj občutljive otroške ritke.

Na slovenskem trgu so se pojavile unikatne pleničke, ki so na voljo v različnih izvedbah in čudovitih vzorcih. Mene so navdušile barvne kombinacije in njihova uporabnost. Če si tudi ti ena izmed tistih mamic, ki so pozorne na stilsko usklajenost modnih dodatkov sobice in opreme in ti je izgled, slog, varstvo okolja in kvaliteta prioriteta ti priporočam obisk spletne strani www.kolorky.si. 

Pleničke niso samo lepe in modne ampak tudi kvalitetne, saj so obdržale Nikovo ritko suho skozi cel dan in noč. Kar roko na srce, za nekatere druge pleničke ne morem trditi. Vstajanje sredi noči, preoblačenje postelje in potem še uspavanje malčka je prava nočna mora, ki jo ne privoščim nobenemu staršu.

 

Plenični izpuščaj – kaj je že to?

Prvi in najpogostejši vzrok za nastanek pleničnega izpuščaja je draženje kože z izločki. Pod plenicami je koža vlažna, topla in razdražena, zmanjšana kislost omogoča aktiviranje encimov v blatu, ki nato poškodujejo kožo.  Drugi razlog za nastanek pleničnega izpuščajo so alergije na materiale iz katerih so sestavljene pleničke. Proizvajalci  za dosego neprepustnosti pogosto posegajo po PVC in drugih materialih, ki koži onemogočajo zračenje in pogosto povzročajo alergije.

Kolorky pleničke ne vsebujejo ftalatov, polivinilklorida (PVC), lateksa, klora ali dodatkov kot so parfumi, dezodoranti in antioksidanti. Zato je verjetnost nastanka pleničnega izpuščaja nična.

Če se borite s pleničnimi izpuščajem, ki se vedno znova in znova vrača je morda čas za preizkus novih pleničk. Pri nas so Kolokry pleničke dobile čisto petko. Med uporabo pleničk je bila Nikova ritka suha, tudi če je med previjanji minila cela noč ali popoldne 4-5 ur.

Nik v Kolorky pleničkah s svojim najljubšim medvedkom

Letno porabimo približno 2.200 plenic

Ko je govora o plenicah ne morem mimo dejstva, da je naše okolje preveč onesnaženo. Ribe v morju se dušijo zaradi plastike, čist zrak je postal luksuz in bolezni dihal so vse pogostejše.

Otrok v povprečju porabi približno 6 plenic dnevno, v enem mesecu je to približno 180 plenic. Če to pomnožimo so 12 mesecev pridemo do številke 2160. Nekateri meseci imajo 31 dni in pridejo dnevi ko je potrebno plenice menjati pogosteje zato ocenjujem, da je letna poraba plenic nekje 2.200 plenic na otroka. Sedaj pa pomislite na velikost xxl paketa plenic. Predstavljate si kakšna gora plenic je 2200 plenic in to samo za enega otroka?

V letu 2018 se je rodilo 19.585 otrok. Če predpostavljamo, da so vsi otroci uporabljali plenice za enkratno uporabo je to skupno 43.087.000‬ plenic. Si lahko sedaj predstavljaš kakšna ogromna gora umazanih plenic je to in kako to vpliva na okolje?

Otroške plenice Kolorky so narejene iz bioplastike. 70% pleničke so razgradi v obdobju 4-5 let. Embalaža pleničk pa je popolnoma razgradljiva. Super, a ne?

Popolna sledljivost surovin

Pri prehrani nam je poreklo pomembno. Nam je tudi pri drugih proizvodih? V naši družini, kolikor je to mogoče, kupujemo izdelke slovenske proizvodnje ali izdelke proizvedene v EU. Pot iz EU do našega doma je krajša in zato povzroča manj onesnaženja zraka. S tem ne mislim nakupa hladilnikov, ki jih proizvedejo na Kitajskem in jim namestijo vrata v EU in že trdijo, da gre za proizvodnjo v EU. Ni pomembna samo država proizvodnje, ampak tudi poreklo surovin in celoten proizvodni proces. Malo kateri proizvajalec ga je kupcem pripravljen razkriti. Pri Kolorky pleničkah ni nič skrito. Za vsako izvedbo pleničk je znano poreklo in proizvodnja surovin.

Če vam je mar za okolje pri nakupu pleničk pomislite tudi na to, kaj se bo zgodilo s pleničkami po uporabi. Kje bodo pristale in kako bo to vplivalo na kvaliteto življenja naših otrok?

 

Še čisto na koncu vam s fotografijo zaupam tisto, kar bi vam morala na začetku…kako smo se spoznali s kolorky pleničkami? 

Na spodnji fotografiji si lahko pogledate lušno predstavitev Kolorky pleničk na otroškem bazarju. Stilska postavitev izdelkov in barve pleničk so bile več kot dovolj, da sem si vzela čas, pokramljala z Lenuhec.si in spoznala prednosti dizajnerskih pleničk.

Veselo pleničkanje vam želim 🙂

Teja iz Mini rokic

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.