Ponovno noseča! Med otrokoma bo majhna starostna razlika!

Tiste, ki imajo večjo starostno razliko pravijo, da ne bi zmogle,  tiste ki imajo majhno starostno razliko pravijo, da je super. Otroka se odlično ujameta, mamica pa ima res na začetku nekaj več dela.  Po pripovedovanju sodeč, naj bi bili prvi meseci peklenski, do drugega leta najmlajšega pa se vse postavi na svoje mesto. Kaj drži in kaj ne? To vam bom iz prve roke povedala nekje sredi drugega leta.


Če si tudi ti v podobni situaciji, sem ti pripravila nekaj nasvetov in motivacijskih dejstev, ki ti bodo v pomoč.

Ponovno noseča in majhna starostna razlika

  • Mnenje tujih ginekologov in tudi naših, ki se redno izobražujejo je da lahko ženska, če ni bilo težav pri prvi nosečnosti, zanosi brez posledic že 3 mesece po rojstvu. Priporočljivo pa je počakati najmanj pol leta. Ginekolog – strokovnjak nima nič proti tvoji nosečnosti, če imajo pa sosede pa njihov problem 🙂
  • Še vedno si navajena menjave plenic. Si predstavljaš, da tvoj otrok ravno preneha s plenicami in ti moraš ponovno začeti previjat. Več let tvojega življenja zaznamujejo samo plenice.
  • Otroci pri tretjem letu začnejo postajati ljubosumni. Veliko težav med otroci z večjo starostno razliko izvira ravno iz tukaj. Nekateri otroci začnejo pri štirih letih ponovno lulat v hlače in posteljo, ker to počne tudi dojenček in ga ima zato mamica rada. Zakaj pa njega nima več tako rada in se mu ne posveča 100%? Če je med otrokoma manjša starostna razlika teh težav ne bo.
  • Ženske smo močne! Koliko bratov in sester ima tvoja babica? Koliko pa jih je imela tvoja prababica? Okoli deset a ne? Tudi tebi bo uspelo urediti dva. Pomisli šele na mame dvojčkov in trojčkov, kako je šele njim težko.
  • Ponovna nosečnost je tudi priložnost, da starejšega otroka začneš učiti samostojnosti. Ne nosi ga po rokah, ko to res ni potrebno in išči načine, da se bo znal zaigrati sam.
  • Varčevanje. Prepričana sem, da zaradi majhne starostne razlike lupinice, nosilke in ostalih pripomočkov še nisi prodala in jih imaš še vedno nekje v kleti. No, sedaj bo čas, da jih boš ponovno uporabila in se potem za nekaj let ali za vedno znebila otroške opreme.
  • Lažje vama bo pri vzgoji, ker se bosta vsega spomnila od prvega otroka. Ne bo posebnih priprav na porod in dojenčka. Znanje bo še vedno sveže.
  • Otroka bosta “odrasla” skoraj istočasno, to pa pomeni ponovno čas za vaju in vnučke. Vnučki bodo imeli majhno starostno razliko.
  • Nekateri otroci so naporni za dva in nekateri so tako pridni, da jih skoraj ni. Če boš imela srečo bo družinsko življenje kljub dvema malčkoma potekalo brez zapletov, lahko pa boš na dnu in se boš počutila depresivno. Minilo bo!
  • Materinstvo ne bo imelo večjih posledic na tvojo kariero. Zgubila boš 3 leta in ob sebi imela sončka, ki bosta s tabo celo življenje. Super, a ne?

Fantka, punčki ali fantek in punčka z majhno starostno razliko?

Čeprav bi si nekateri starši želeli kombinacijo dveh punčk z majhno starostno razliko, ki se bosta skupaj igrali s punčkami ali dveh fantov, ki bosta skupaj gradila gradove iz peska, to žal ni mogoče. Če bosta imela sreča boste že pred rojstvom poznala spol otroka in se tako nanj lažje pripravila (oblačila, barva sobe itd..)

Po informacijo o spolu se nekaterim pojavi dvom, še posebej če imate prej punčko in potem pričakujete fantka in obratno. Brez skrbi. Raziskave kažejo, da je ujemanje med otrokoma in razumevanje odvisno od karakterja in ne spola.

Kaj pa si želiva midva?

Nikoli nisva zares razmišljala o spolu otroka. Želiva si le, da bo zdrav in miren kot je Nik.

Želiva si veliko prespanih noči in moč, da bova uspela premagati vse preizkušnje, ki nama jih bo prinesel nov družinski član.

Morda te zanima tudi: Ponovno bomo dobili fantka!

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.