Ponovno bomo dobili fantka!

Do trenutka resnice sem imela občutek, da bom v prihodnjem letu kupovala roza oblačila, včeraj pa mi je ginekolog razkril, da pod srcem nosim ponovno fantka. Upala sem upala da bo mati narava izbrala drugo stran kovanca – punčko, celo ime sva že izbrala in si ogledala nekaj punčkastih oblekic na srečo pa nisva kupila še nobene. Neka neznana sila me je zadrževala pred nepremišljenimi nakupom in prav je bilo tako. Ne razumite me narobe, vesela sem da pričakujemo še enega majhnega fantka in že včeraj sem se zaljubila v idejo, da bom mamica dveh fantkov z majhno starostno razliko.

Biti mama dveh fantkov je pravzaprav privilegij. Po statističnih podatkih je na svetu več punčk kot fantkov in svet potrebuje fante, ki bodo gradili našo prihodnost. Ne razmišljajo pa vsi tako.

“Upam da je deklica”

Ob deljenju novice z najbližjimi so bile reakcije pozitivne s priokusom tolažbe in globokega spočutja.

Kaj pa je narobe s fantovsko družino? Vsi vnuki bodo nosili najine priimke in rod zagotovo ne bo izumrl. Kaj bi si lahko mama še lepšega želela.

Poleg sočutnih besed v paketu mamice fantkov prejmemo tudi opomnik, da ultrazvoki niso 100 % točni in mogoče bo na koncu pa le punčka. Ne, jaz sem se že odločila, da bo fantek super. Da bomo super fantovska družina, vključno z kužkom moškega spola.

Kako pa je reagiral na novico partner? Tako je prišel na idejo, da če bova imela veliko otrok, bo enkrat punčka in bova imela popolno razmerje spolov. Sem kar prepričana, da bosta dva dovolj. Ampak nikoli ne reči nikoli.

“Sta bila razočarana, ko sta izvedela, da prihaja nov fantek?”

Kaj pravzaprav sprašujoči pričakuje od mene? Da planem v solze? Iskreno ne vem ali je vprašanje sploh primerno. Smo res strogo tradicionalna družba, ki sprejema samo določeno razmerje spolov v družini? Z veseljem takim odgovorim, da sem pravzaprav vesela, da se bo naši družini pridružil fantek, ker so fantki super. Kljub odgovoru ljudje kar verjamejo, da je nekje globoko v meni obžalovanje in goreča želja po punčki. Naj ostanejo pri svojem prepričanju, jaz pa se medtem srčno veselim prihajajočega družinskega člana.

Preden sem rodila prvega fantka sem razmišljala kako se bova ujela in kaj se bova igrala. Sedaj pa vidim, da vse poteka odlično in komaj čakam, da bo čas božičnih piškotov, okraševanja novoletne smrekice in vlakca, ki se bo peljal pod njo in ga vsi skupaj opazovali.

Zakaj si ženske želijo punčko in moški fantka?

Večina mamic v punčki vidi svojo mini kopijo, ki jo bo oblikovala tako, kot si bo sama želela. Si punčka želi postati kopija mamice ali si to želi mamica? Je že res, da sta mamica in hčerka z enako kapico simpatični, ampak to le za kratek čas. Ste pomislile na dva bratca z majhno starostno razliko v bundicah enakega modela…to pa je zame čisto kjut.

Otrok do tretjega leta ne opazi razlik med spoloma in mu je popolnoma vseeno ali ima roza bundico s čudovitimi srebrnimi zvezdicami ali modro bundico z drobnimi avtomobilčki. To je pomembno samo staršem in tega se trgovci dobro zavedajo in nas znajo odlično lupiti.

Tako kot mamice so tudi očki v svojem otroštvu imeli sanje o uspehu in določenih igračah. Fantek v družini naj bi za moškega pomenil popravni izpit za napake in možnost podoživetja svojega otroštva. To pa nikakor ne pomeni, da si očki ne želijo punčke, ki ji bodo lahko nudili zaščito.

Navzven družba, v kateri živimo daje vtis individualizma posameznika in svobode odločanja, v sebi pa še vedno držimo tradicionalna načela in vsako odstopanje od družine z bratcem, sestrico, mamico in očkom je nekoliko nenavadno.

baby shower decoration – it is a boy

Fantovske družine so super!

Ena izmed pomembnih prednosti fantovske družine so oblačila, ki jih lahko fantje ponosijo eden za drugim. Res da so oblačila relativno poceni, ampak ko sešteješ vse skupaj za posamezno velikost prideš hitro do številke, višje od 100 €.

Če odmislimo ogromne prihranke pri igračah, ki jih fantka uporabljata skupaj in oblačilih imajo največ prednosti fantovskih družin ravno mamice. Sem ena tistih mam, ki ponosno priznam, da imam veliko število parov čevljev s peto in kar nekaj oblek, zato potrebujem tudi več prostora. Ko sem še živela pri starših so bile njune omare polne mojih plaščev, ker v moji omari ni bilo več prostora.

Sem vesela, da bomo fantovska družina. Dva fanta v družini pomenita več prostora zame.

Pričakujem, da bo naše stanovanje polno lego kock, avtomobilčkov in avtocest. Verjamem, da si bosta fanta z majhno starostno razliko v pomoč in bosta dobra prijatelja. Edino česar se bojim je nered. Za starejšega imam že načitane Montessori metode za učenje reda v stanovanju in se trudim, da sem mu zgled vsak dan. Mlajši pa se bo (srčno upam) zgledoval po starejšem.

Kako bo potekalo naše družinsko fantovsko življenje vas bom z veseljem in ponosom obveščala v svojem blogu.

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.