6 posebnih lastnosti otrok, ki so rojeni oktober

Mesec oktober povezujemo z bučami in kratkimi nočmi. Za bodoče mamice oktoberčkov je oktober mesec, ki jim bo za vedno spremenil življenje. Številne raziskave so potrdile, da mesec rojstva vpliva na značajske značilnosti otroka. Oktoberčki imajo kar šest posebnih lastnosti.


Otroci rojeni oktobra so dobri v športu

Številne raziskave kažejo, da so novembrski otroci odlični v športu. Študija vzdržljivosti in moči pri šolskih otrocih iz leta 2014 je pokazala, da so otroci rojeni oktobra, močnejši od tistih, ki so se rodili v drugih mesecih z izjemo septembra in novembra. Domneva se, da je to povezano s prenatalno izpostavljenostjo vitaminu D.

Otroci rojeni jeseni na severni polobli imajo nekoliko večjo kostno in mišično maso, kar je v pomoč pri doseganju dobrih športnih rezultatov. 

Večja verjetnost, da dočakajo 100 let

Glede na študijo iz leta 2011 na Univerzi v Chicagu imajo ljudje, rojeni oktobra, “veliko večjo verjetnost, da bodo preživeli do 100 let v primerjavi s posamezniki, rojenimi v drugih mesecih.”

Morda boste želeli čim prej ustanoviti pokojninski varčevalni sklad za svojega otroka.

So dobrega duševnega zdravja

Raziskovalci so med drugim povezovali oktobrske rojstne dneve z manjšim tveganjem za samomor, kar kaže, da so dojenčki, rojeni ta mesec, nagnjeni k dobremu duševnemu zdravju. 

Radi imajo mir

Oktobrski ljudje imajo radi mir in si želijo, da bi bila njihova okolica precej mirna in prijetna. Redko je videti, da dvignejo svoj glas in se razjezijo, tudi v težkih časih. Ena izmed posebnih stvari, ki jih je treba omeniti, je, da želijo ljudi, ki jih imajo radi v svojem življenju, obdržati na varnem in udobnem območju, ne da bi jim dovolili, da se spopadejo s kakršnimi koli težavami in frustracijami. 

Otroci rojeni oktobra so romantični

Ljudje, ki pripadajo oktobrskemu mesecu, so precej romantični in očarljivi. Ne glede na to, ali gre za dečka ali deklico, imajo svojega partnerja radi iz notranje duše in ga ves čas osrečujejo. Zavedajo se resnične vrednosti odnosa, da jim nikoli ne dovolijo, da bi se s partnerjem poškodovali ali borili do skrajnosti. Pripravljeni so tvegati, da bi obdržali svojo boljšo polovico, ki jo imajo v življenju najbolj radi. Prekleto prepričan, da bo prihodnost precej romantična in ljubka po njihovi želji.

So edinstveni in ustvarjalni

So polni idej, kar jim pomaga ustvari edinstveno identiteto v konkurenčnem svetu. Ni presenetljivo, da so tudi zelo napredni in ustvarjalni. Največ notranjih oblikovalcev in umetnikov je rojenih oktobra.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.