Ali se lahko otroci od igrač kaj naučijo?

Znanje je danes lahko dostopno, le najti moramo način, kako ga predati otroku. Našim mamam ni bilo enostavno. Tudi če so so si želele, da se potopimo v svet jezikov, ni bilo pripomočkov. Danes pa je drugače. Imamo ogromno možnosti in žal pogosto premalo časa. Zato čas, ki ga imamo namenimo spoznavanju igrač, od katerih se bodo otroci lahko učili.


 

Igrače niso nikoli samo igrače

Ločitev mamice in otroka je neizogina. Po zaključku starševskega dopusta se boste mamice vrnile v službo, tiste ki bomo ostale še nekaj časa z otrokom, pa jih bomo prej kot slej vključile v vrtec. Hudo mi je, ko pomislim, kako bo, ko bo prišel ta dan in se zavedam, da bo zelo težko.

Trenutek ločitve za otroka predstavlja trenutek nabit z močnimi čustvi. Znanstveniki so dokazali, da otroci ki v tem trenutku pri sebi držijo medvedka (to imajo najraje) ali drugo plišasto igračo s prijaznim obrazom, lažje prebrodijo ločitveno tesnobo. Plišasta igračka spominja na dom in z njim povezane prijetne občutke.

Zakaj medvedki v risankah govorijo

Nekaj mesečni dojenček igrač še ne opazi, v nekem trenutku – pri nas je do tega trenutka prišlo v 5. mesecu, pa bo začel segati po njih. Kmalu boste opazili, da posega samo po enih igračah, druge pa so zanj nevidne. Če mu boste vzeli igračko npr. pred hranjenjem, se bo pritožil z glasnim jokom.

Nik je kot očka in mamica, obožuje dogajanje, takšna je tudi njegova priljubljena igračka Pametni medvedek. Navadne plišaste igračke opazi le, če so močnih barv kot so rumena, rdeča ali flurestenčno roza. Če želiva, da jih uporablja morava dodati najin glas, peti medvedje pesmice in brundati (priznam, pri temu je najboljši očka).

Ob opazovanju Nikovih odzivov začenjam razumeti čar risanih govorečih medvedkov, ki se zvečer spremenijo v plišaste igračke in otroku pomagajo zaspati. Otroci obožujejo igračke, ki govorijo in nudijo nežne objeme.

Učinkovita kombinacija vizualnega, aditivnega in kinestetičnega učenja

Za mano so leta uspešnega študija po zaslugi dobrega načina učenja. Snov sem si poslušala vizualizirati, pobarvati in prerisati v miselne vzorce. Bila sem tudi dobra slušateljica, znanje sem srkala kot goba in ga ponavljala med gibanjem.

V vlogi starša želim znanje prenesti na svojega otroka. Zato dajem prednost igračam, ki otroku omogočajo gibanje, poslušanje in opazovanje svetlobnih učinkov. Zavzemam se za zdrav minimalizem, igrač ne sme biti preveč, tiste ki so, pa morajo biti pametne.

Pametna igrača pa ni dovolj. Za spoznavanje si morate vzeti čas in otroku pokazati kako se igračo uporablja. Otroci razmišljajo »out of the box« in kmalu bodo našli nove načine igre, ki vas bodo zagotovo nasmejali. Le temelje je potrebno postaviti.

Za lažje učenje angleščine

Otroci kar pokajo od veselja, ko znajo pri dveh letih šteti v angleščini in slovenščini in povedo, da bi dve kepici sladoleda. Otroški možgani kar srkajo znanje, še posebej če jim ga preda prikupna plišasta igračka.

Medvedek hitro postane otrokov tesni prijatelji in zaupnik od katerega se lahko veliko nauči. Z mojim pikijem sva pila kavice, se pogovarjala in igrala. Ni pa Piki govoril, zato sva lekcijo štetja in angleščine žal preskočila. Piki je znal povedati samo tisto, kar sem znala jaz J.

Pametni medvedek, začniva se učiti

Mamice in očka ne more nadomestiti nobena igrača. Si pa večina mamic želi vsaj nekaj časa miru za kuhanje kosila, pospravljanje perila in likanje. Če je ta čas namenjen učenju, še toliko bolje.

Igrače za Nika izbirava pametno. Na prvem mestu je varnost igrače, interaktivnost in zabavnost. Vse to nudi Pameten Medvedek Unikatoy.

  • Na mehkih tačkah ima 5 interaktivnih gumbov za učenje prvih črk, številk, oblik in barv.
  • Medvedek poje čudovite otroške pesmice in preko rim otroka uči novih besed.
  • Je povezljiv z aplikacijo (link) v angleščini, ki vključuje igre in aktivnosti. To je edina izjema pri kateri podpiram uporabo mobilnega telefona.
  • Pametni medvedek spodbuja senzorični razvoj. Prijeten zvok spodbuja otroka k poslušanju in tako se z različnimi zvoki in melodijami stimulira otrokova slušna percepcija. Različne barvne animirane slike na gumbih pritegnejo otrokovo pozornost in s tem razvijajo njegove vidne sposobnosti. Prav tako različni materiali vzbudijo zanimanje za otipno raziskovanje.
  • Interaktivni gumbi omogočajo razumevanje med vzrokom in posledico. To v njih vzbudi željo po zavestnih odločitvah in točno določenih premikih, prav tako pa izboljšujejo koordinacijo med rokami in očmi.
  • Ob učenju besed, številk, oblik in barv otrok izboljšuje svoje sposobnosti opazovanja in logičnega razmišljanja. Preko zabavnih pesmi se uči jezika.
  • Pametni medo otroka spodbuja k igranju, poleg tega pa mu predstavlja prijatelja, ki ga lahko objame in se z njim potopi v svet domišljije.

Za več informacij o pametnem medvedu kliknite na POVEZAVO

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.