Mamica, lepa si, tudi ko plačuješ davek na nosečniški sij

Še vedno objokuješ svoje stare kavbojke in žalostno pregleduješ svoje slike iz prejšnjih poletji? Mamica, ta blog namenjam tebi, da te opogumim in ti povem tisto, kar bi si morala povedati vsak dan, ko se zbudiš: LEPA SI!


Fit postava je ravno toliko fit kot jo oceniš sama

Morda ti še nekaj let po porodu stare kavbojke ne bodo prav, ali pa celo nikoli več. Pa kaj zato! Začela si novo poglavje v življenju, ki je veliko pomembnejše od vseh imenitnih poslovnih in akademskih dosežkov, ki si jih prejela.

Velikokrat iz vrst mamic slišim obtožujoče besede namenjene žaljenju sebe. “10 kg imam preveč, zelo sem nezadovoljna. “, “Kako naj skrijem ta trebuh?”, “Moja stegna so prave krače” itd.

Mamice, do sebe znamo biti res krute. Zakaj? Smo si res z vsem odrekanjem to zaslužile?

Namenite si vsak dan ob ogledalu lepe besede. Kljub baročnem videzu si lepa. Lepota je samo ideal trendov. V preteklosti so bile suhe ženske nezaželene in neprivlačne. Ženske z zagorelo poltjo pa so spadale v delavski razred. Ne pusti, da trendi vodijo tvoje življenje. Bodi močna in ponosna nase, bodi to kar si.

Kako ti partner lahko pomaga?

Ni ženske na svetu, ki ne bi vsaj nekoliko zacvetela ob pohvali, še posebno če je ta prišla od osebe, ki ji veliko pomeni. Partnerji, pohvalite mamico svojih otrok. Bodite ponosni nanjo. Spoštujte njeno požrtvovalnost, energijo in pogum.

Na youtube si lahko ogledate posnetke moških, ki so jim za nekaj sekund z elektrodami umetno ustvarili porodno bolečino. Nad občutki in močjo žensk so bili presenečeni. Kljub temu, da se nas drži nalepka krhkega spola, smo močne kot levinje. Mame so pripravljene v visoki nosečnosti oditi iz varnega doma in peš prepotovati Evropo, da bi otroku zagotovile boljši jutri.

Zlomljeni nohti, izpadajoči lasje in suha koža

Poporodnim telesnim spremembam v šali rečem, kar davek na nosečniški sij. Med nosečnostjo smo blestele z lepimi lasmi, sijočo kožo in močnimi nohti, po porodu pa nohti postanejo lomljivi, koža suha in lase izpadajoči.

Mamica, nič ni narobe s tabo! Tvoje telo je otroku nudilo ogromno vitaminsko bombo vsak dan. Iz hrane je izčrpalo veliko hranil, ki ti jih danes manjka. Minilo bo.

Poglej na vse skupaj iz smešne in praktične plati. 

Dolgi nohti: pri menjavi plenic ti bo jasno, zakaj je boljše imeti krajše. Dodaten razlog pa je higienski. Za nohti – tudi dolgimi se nabirajo bakterije. Med letanjem po stanovanju s plenicam ne boš imela časa za ščetkanje nohtov.

Izpadajoči lasje: čas za prenovo. Psihologi trdijo, da se osebnostne lastnosti kažejo tudi v spremembi zunanjega videza. Jaz sem pred tremi leti v svojem življenju naredila poslovno prelomnico – zaključila študij in začela napredovati po karierni poti. Imela sem občutek, da me barva las blokira na poti do uspeha. In po 15 letih sem postala rjavolaska. Počutim se super, to sem jaz. Enako je z rojstvom. To je pomembna prelomnica v življenju vsake ženske, zato si omisli spremembo. Počutila se boš bolje. Še posebej pa se boš počutila bolje, ko boš odstrigla slamnate konice. Če tega ne boš naredila, ti bo tisto malo las, ki ti jih bo ostalo, potrgal dojenček. Bolje preventiva kot kurativa.

Suha koža: že več let se soočam z dermatitisom, porod ga je nekoliko poslabšal. Tisti, ki me poznajo, tega ne opazijo, ker negi kože namenjam posebno pozornost. Že nekaj let nazaj sem zavrgla vsa mazila s kortikosteroidi in jih nadomestila z 100 % Karitejevim maslom, ki dela čudeže. Karitejevo maslo deluje antibakterijsko in izjemno negovalno. Dokaz učinkovitosti je tudi moj trebuh po nosečnosti, ki nima niti ene strije.

Preberi še: Seznam kako očka lahko pomaga novopečeni mamici

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.