Dojenčkova pravila

V vsaki hiši veljajo pravila in pri vas bodo ob prihodu dojenčka začela veljati nova! To so pravila na katera nimaš vpliva. To so pravila, ki jim moraš slediti, da boš uspešno prebrodila prve mesece. To so pravila, ki se tičejo vseh -tudi psa in mačka 🙂


Na pravilo: “dokler boš pod mojo streho” lahko kar pozabite, dojenček jih še ne razume, zato pravila določa sam.

PRAVILO 1

Dojenček ne zna brati, pisati ali razumeti časa. Pravila, ki jih narekujejo prijatelji, babice in sosedje ne veljajo. 3 ure niso nujno 3 ure in noč ni vedno čas za spanje.

PRAVILO 2

Dojenček si pridržuje pravico do konstantnega spreminjanja svojih potreb – še posebej ko je govora o spanju. Ravno ko se boste navadili, da spi do 7.00, bo začel spati do 5.00 In vas zbudil ponoči.

PRAVILO 3

Dojenček se sam odloča kdaj mu je všeč postelja in kdaj ležalnik. Nik včasih v postelji zaspi v sekundi in se v ležalniku glasno smeji, čez nekaj ur pa se v postelji močno dere. Pravilo je, da ni pravila. Sam se odloča kdaj bo tako in kdaj drugače. Nikoli ne boš uspela predvideti njegove reakcije.

PRAVILO 4

Ko se mamica želi spočiti dojenček začne jokati. Če je sit in spočit, mu je postalo dolgčas. Čas je za igranjeeeee 😀

PRAVILO 5

Dojenček se po petem mesecu začne zavedati okolice. Ko bosta zapustila prostor bo jokal. Sprijazni se, danes bosta morala nov del serije preskočiti.

PRAVILO 6

Ne glede na število neprespanih noči in sivih las, vas bo dojenček ljubil na način, ki ga premorejo samo dojenčki. Ko boste dovolj jezni, bo okoli vratu položil svoje mehke roke in vas objel.

PRAVILO 7

MAMICA in OČKA sta najboljši igrački. Ko se dojenčku ne da več, takoj spremenita način igre in ko dojenček postane zaspan, mu zapojeta pesmico. Nobena igračka ni tako dobra kot sta mamica in očka.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.