Hvala, ker si me izbral za mamo

Zadnji dve leti sva z očkom opazovala, kako iz prikupnega dojenčka rasteš v otroka z močno osebnostjo. Vsak tvoj rojstni dan je hkrati vesel in žalosten trenutek. Vesel, ker si dosegel nov mejnik, in žalosten ker so mimo čudovita leta in težko dojamem, da nisi več majhen fantek. Enostavno nisem pripravljena na to, da odrasteš.

Opazim, da si vsak dan bolj samostojen, vsak dan potrebuješ manj moje pozornosti. Včasih me je motilo, da ves čas za mano kričiš mama, sedaj pa bi si želela, da bi to besedo izrekel večkrat na dan. Uspe se ti zaigrati sam in svet okoli tebe, vključno z mano – izgine.

Ko želim biti jezna nate, tega ne zmorem. Tvoj nagajiv nasmeh in velike modre očke me ustavijo. Edini čas, ko si nesrečen je takrat, ko te moram zbuditi iz globokega spanja. Ko bi le razumel, da tudi tvoja mamica tako rada spi, kot ti.

Imaš izjemen temperament in ko začneš jokati, te težko ustavim. Tvoja trma podira rekorde tvojega starejšega brata in ne vem ali naj ti ustrežem, da se izognem trmi ali naj ji pustim svojo pot. Prepričana sem, da ti bosta vztrajnost in trma v življenju stkala dobro pot.
Ko te zvečer s pravljico in poljubom pospremim spat, te pogrešam še preden zaprem vrata sobe.

 


Namesto budilke me zjutraj zbudi tvoj nežen glas, ki zahteva čaj ali menjavo plenice. Odprem oči in zagledam tebe z rdečo lisičko, igračko ki jo imaš že od rojstva.

V preteklem letu si stkal številna prijateljstva v vrtcu in izven njega. Če bi lahko bi ostal pri meni doma, ampak zaradi dela ni šlo. Vsak dan sem iskala ravnovesje med delom in igro in če pogledam nazaj nam je uspelo. Vse popoldneve smo preživeli skupaj zunaj ali notri. Sem najsrečnejša in najbolj ponosna mama. Vse kar počnem, počnem zate in tvojega bratca.

Želim ti, da boš v življenju ohranil svojo radovednost, pogum, ljubezen do vsega kar te obdaja in imel veliko zdravja. Jaz pa ti obljubim, da bom vedno podpirala tvoje sanje, ne glede na to, ali bodo velike ali majhne, dosegljive ali nedosegljive, v njih bom verjela in vem, da boš vedno našel pot, da jih uresničiš.

Obljubim ti še nekaj, še dolgo, dolgo časa, te bom s crkljanjem in poljubi spravljala v zadrego.

Vse najboljše LAN!

Rojstnodnevna zabava za drugi rojstni dan. Še bolj kot torte je bil vesel lesenega trikolesnega poganjalca 2v1.

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.