Igrača, ki spodbuja govor pri otroku

Komunikacija je temelj na katerem otrok ustvarja jezik in razvija govor. Govor se začne razvijati že zelo zgodaj preko oponašanja živali in drugih zvokov iz okolja. Na razvoj govora pomembno vpliva tudi prebiranje pravljic. Večkrat otrok sliši besedo, hitreje in lažje jo bo izgovoril.  Otrok ob prebiranju pravljice dobi pozornosti, gradi samozavest in uri koncentracijo. Prebiranje pravljic pozitivno vpliva na odnos med otrokom in starši. Več kot dovolj razlogov, da si vzamete čas in pričnete brati. Nam je v pomoč Chicco Taček pripoveduje, ki ob prebiranju premika usta in je tako mehek, da pogosto zaspi v Lanovem objemu. 


Otrokov govor se razvija počasi. Najprej se naučijo imitirati živalske glasove (npr. muuu) , nato pride na vrsto poimenovanje živali. Najprej je ka, čez nekaj časa ka-va in šele po tretjem letu ali kasneje Krava.

Ravno zaradi imitacije glasov mi je prebiranje pravljic iz knjige Tačko pripoveduje toliko bolj zanimivo. Poleg mojega glasa in glasa Tačka se iz knjigice sliši ogromno glasov, ki jih z Lanom poskušava imitirati. Z vsakim branjem nama gre bolje. Ponavljanje in poslušanje zgodbe je za otroke pomirjujoče in jim pomaga pri učenju in pomnjenju, izboljšanju besedišča in na splošno pri jezikovnem razvoju.

Tako kot drugih stvari, se morajo otroci naučiti tudi uporabe knjige. Lan je naslovnico svoje prve knjigice pomalcal, mislim da ni edini :). Knjiga, ki smo jo prejeli skupaj s Tačkom je narejena iz umetnega materiala in je otrok ne more pojesti. Knjigica in Taček delujeta sinhrono, s pomočjo IR tehnologije. Obračanje strani v knjigi sproži zvok, ki za otroka predstavlja nagrado – novo stran zgodbic.

Kuža Taček pripoveduje zgodbico, skladno s tem ko otrok obrača strani v knjigici in spodbuja k aktivni pozornosti in interakciji. Knjigica in Taček delujeta sinhrono, s pomočjo IR tehnologije. Ko malček odpre knjigico, Taček prične s pripovedovanjem pravljice in sledi obračanju strani. Obračanje strani v knjigi sproži zvok, ki za otroka predstavlja nagrado – novo stran zgodbic.

Taček pripoveduje izgovori ob interpretaciji zvokov iz narave več kot 600 različnih besed in ob pripovedovanju odpira usta. Je prava govoreča igračka, ki bo popestrila večere še tako pravljično zahtevnemu otroku.

Več informacij o tačku najdete TUKAJ.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.